BORBA ZA EUROPSKO PROLJEĆE Modri osvojili bod na domaćem terenu u utakmici protiv Genka

Foto: Pixsell

Na Maksimiru je odigrana najvažnija utakmica za Dinamo ove sezone. ‘Modri’ su se protiv Genka borili za europsko proljeće, a konačan rezultat bio je 1:1.

Nakon današnjeg remija, Dinamo bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morao uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid. No koji god da ishod bude, ‘modri’ imaju najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi.

DINAMO: Livaković – Moharrami, Šutalo, Theophile Catherine, Franjić – Ivanušec, Mišić, Ademi, Menalo – Petković, Oršić

GENK: Vandevoordt – Preciado, Sadick, McKenzie, Arteaga – Hrošovski, Eiting, Heynen, Bongonda, Ugbo, Ito

Dinamo – Genk 1:1

Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao Vandevoordta. McKenzie je Menalu bio na leđima, ali je “modri” veznjak izdržao prijetnju i zabio. No Ikea Ugde izjednačio je u posljednjem trenutku prvog poluvremena. Rezulatat 1:1 ostao je i na samom kraju utakmice.

Na ljestvici trenutno vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda.

U posljednjem kolu, 9. prosinca sastaju se West Ham – Dinamo, te Genk – Rapid. Pobjednici skupina idu izravno u osminu final, a drugoplasirani će se razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.


Komentari