BOMBA IZ DINAMA: Zoran Mamić odlazi iz kluba?!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

“U nogometu vrijedi pravilo ”nikad ne reci nikad”. Sve je otvoreno. Zašto ne, volio bih jednoga dana raditi u Grčkoj”, kazao je trener Dinama, Zoran Mamić.

Godine postizanja dobrih rezultata s Dinamom lijepo su popunile CV Zorana Mamića. Špekuliralo se i ranijih godina kako bi Zoran Mamić mogao trenersku karijeru nastaviti u inozemstvu, ali niti u jednom trenutku nije govorio o mogućnosti da napusti Dinamo. Sve do sada.

Naime, grčki mediji su se raspisali kako bi baš Zoran Mamić mogao biti novi trener AEK-a, momčadi koja se nalazi na drugom mjestu grčke lige odmah iza Olympiacosa. Njihov dosadašnji menadžer, Gustavo Poyet napušta klub i odlazi u PAOK, a jedan od glavnih kandidata za klupu grčkog velikana jest baš Mamić.

“Nemam nikakvu službenu ponudu, nitko iz AEK-a sa mnom nije kontaktirao. Trenutačno imam ugovor s Dinamom, borimo se za naslov prvaka i za Kup. Mislim da ipak ostajem ovdje”, prenosi grčka Gazzetta, pa piše kako Mamić možda i nije u potpunosti zatvorio vrata, “Ali u nogometu vrijedi pravilo ”nikad ne reci nikad”. Sve je otvoreno. Zašto ne, volio bih jednoga dana raditi u Grčkoj. No ponavljam, u ovom trenutku ne razmišljam o tome”, kazao je Mamić.

“AEK je velik klub, baš kao i Olympiakos i Panathinaikos. Grčka je odlična zemlja, ima tradiciju i veliku povijest”, zaključio je Mamić.

Iako Mamićeve riječi ne govore kako on “sutra” odlazi iz Dinama, realno bi bilo za očekivati da se u Dinamu uskoro dogodi promjena na trenerskoj poziciji. Modri nažalost ostavljaju dojam kao da su zasićeni Mamićevim vodstvom, a ekipa jednostavno ne napreduje i stagnira. Bore se u gotovo svakoj utakmici za rezultat, a oscilacije postaju sve veće, momčad odigra jednu dobru utakmicu, pa onda dvije ili tri loše i tako već cijelu sezonu. U svakom slučaju Dinamu bi čak i dobro došla promijena trenera, recimo na kraju sezone, a Mamiću je ovo idealna prilika za skupljanje trenerskog iskustva, ako ima afiniteta baviti se time i nakon što završi s Dinamom.


Komentari