Boksački tekšaš Toni Filipi u polufinalu Europskog prvenstva

Hrvatski boksački teškaš Toni Filipi plasirao se u polufinale Europskog prvenstva za seniore do 22 godine u Rumunjskoj Braili.

Tonijev suparnik bio je Bjelorus Maksim Kazlou s kojim je Toni u subotu u četvrtfinalnoj borbi odlično i rutinerski odradio susret te slavio jednoglasno na bodove.

“Zadovoljan sam, ali nema predaha idem odmah gledati budućeg suparnika”, izjavio je Filipi neposredno nakon meča. A u polufinalu Europskog prvenstva prekosutra čeka ga Ukrainac Ramazan Muslimov, koji je uvjerljivo slavio u svom četvrtfinalu protiv Latvijca Tomasa Olberkisa. Prođe li i tu prepreku, Toni će napasti zlato u meču sa Boljim iz dvoboja Armenca Mareka Manasaja i Francuza Omba Biongolo Paula.

Europsko prvenstvo u Braili, privuklo je 198 boksača iz 31 zemlje Starog kontinenta. A Hrvatska je u Rumunjsku stigla u velikom broju.

Uz bivše viceprvake svijeta Plantića i Filipija, nastupili su još, ali nažalost bez pobjede Ivan Prskalo (56 kg), Martin Gulan (60 kg), Erik Pijetraj (64 kg), Mihael Jugović (69 kg) i Zvonimir Rebolj (81 kg). Momci su bili pod paskom Izbornika Leonarda Pijetraja te trenera reprezentacije Tome Kadića i Edija Miloševića. Recimo još da su na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj još dva Hrvata, AIBA sudac Zvonko Maloseja i AIBA Supervizor Marko Marović.


Komentari