BOB SAPP POSTAO ZAGREPČANIN: Domaćin borilačkog spektakla u kavez ušao u šestinskoj nošnji (FOTO)

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nismo mislili da ćemo ikada vidjeti ovakav prizor.

U subotu je u zagrebačkoj dvorani Kutija šibica održan borilački spektakl MFC, odnosno Munja Fighting Championship. Unatoč problemima koji su zadesili organizatora uzbuđenja nije nedostajalo.

Naime, borbe su trebale krenuti u 20 sati, ali kavez nije bio spreman. Bilo je tu nekih problema između organizatora i ljudi koji su bili angažirani za postavljanje kaveza, no kad se male ruke slože sve se može i tako je i bilo. Tko god je mogao pomogao je u slaganju kako bi se borbe mogle održati. Početak smo napokon dočeali u 23 sata kada je u kavez ušao Bob Sapp.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Radi se o čovjeku koji je pojava sam po sebi, a sada ga još zamislite u šestinskoj narodnoj nošnji. Iskreno, nas je oduševio.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Sapp je dokazao i da je zaista šoumen kada je najavljivao borbe. Dvoranom se najprije promolio njegov gromoglasni smijeh, a naučio je čak i trik sa škrljakom, jer zašto bi ga samo stavio na glavu kada i od toga može napraviti šou?

Nakon Bob Sappa usljedile su borbe, njih čak deset, a posljednja su svi iščekivali. Momci u kavezu većinom su sve riješavali po kratkom postupku, a borbe su uglavnom trajale oko minute i pol dok je jedna završena u 4 sekunde knock outom. Bila to borba kategorije do 77 kilograma, a sudjelovali su Blažo Dardov vs Pleurat Smajli.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U glavnoj borbi večeri borili su se Matej “Do koske” Truhan i Ronald Paradeiser. Pobjedu je odnio naš borac, Matej, ali borba je bila napeta. Pevlast se prebacivala od jednog do drugog borca, Paradaiser je zadao nekoliko ozbiljnih udaraca, a imao je i prednost zbog dužine ruku i nogu. Ipak, lovorikama je na kraju ovjenčan Truhan.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ono što je zapravo najviše došlo do izražaja na MFC-u jest sportski duh. Svi ti borci kao prijatelji su ušli u kavez i kao prijatelji su izašli. Dok traje runda najljući su neprijatelji koji si međusobno zadaju zaista ozbiljne udarce, ali čim se začuje zvono ovi dečki su prijatelji koji se samo bave jednim opasnim sportom. Nije ovdje bilo prljavih udaraca ni divljaštva, samo sport u svom svojem sjaju.


Komentari