BLANKA VLAŠIĆ USPJEŠNO OPERIRANA: Otkrila je i velike planove za budućnost!

Facebook/Blanka Vlašić

Operacija je prošla dobro, sada slijedi oporavak.

Blanka Vlašić odlučila je probleme s Ahilovom tetivom, koji su eskalirali na nedavnom natjecanju u Splitu, ipak riješiti operacijom.

“Nakon natjecanja u Splitu mi je doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom koja me muči već dvije godine riješiti kirurškim zahvatom.

Trebalo je to odraditi što prije kako bismo imali dovoljno vremena za oporavak i pripreme za Olimpijske igre u Riju. Zato sam već u srijedu, prekjučer, bila na operacijskom stolu. Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan.

Ja sam, eto, odahnula što je konačno uklonjena ta smetnja, odnosno dio kosti koji je najviše iritirao Ahilovu tetivu. Sa mnom je u Finskoj bio i moj fizioterapeut Nenad Bakula koji je pratio cijelu operaciju i koji će me sada voditi kroz proces rehabilitacije”, rekla je Blanka koja je već ranije otkazala sve nastupe u dvoranskoj sezoni i koja vjeruje da joj ova operacija neće dramatično poremetiti pripreme za Olimpijske igre.

“Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti”, zaključila je Blanka čijih je pobjedničkih 195 cm iz Splita trenutačno treći rezultat na svjetskim ljestvicama skakačica u vis.


Komentari