BJELICA RATOBORAN: ‘Srušili smo mnoge iz prošlosti’

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je dvoboj 3. kola Lige prvaka protiv Šahtara.

Sutra od 18:55 Dinamo igra protiv Šahtara u Harkivu, a evo što kaže trener Dinama o toj utakmici.

“U svakom slučaju nismo došli na izlet, nego pobijediti. Znam za tu statistiku, ali srušili smo mnoge iz prošlosti, pa ćemo nastojati promijeniti i ovu. Znamo da igramo protiv vrlo kvalitetne i talentirane momčadi i vjerujemo da možemo biti bolji od njih”, započeo je Nenad Bjelica.

“Svjesni smo koliko su jaki ukrajinski nogomet i Šahtar, koji svake godine sudjeluje u Ligi prvaka i to govori koliko je jak. Igrači koje ima izrazito su talentirani, neki su nositelji u ukrajinskoj reprezentaciji, ostali su Brazilci, a znamo kakvi su to nogometaši. Svjesni smo njihove snage, ali i svoje. Vjerujemo u dobru utakmicu iz razloga što se dobro prezentiramo u europskim utakmicama, kako lani, tako i sada”.

Šahtar je nedodirljiv u Ukrajini, nešto slično kao Dinamo u Hrvatskoj.

“Dominiraju kao što mi dominiramo u našem. Uglavnom smo i analizirali njihove utakmice u domaćem prvenstvu, ali i neke europske u kojima su igrali protiv jačih od sebe. Ipak su u Ukrajini superiorni, tako da je teško tu nešto analizirati. Vjerojatno su oni gledali i naše i vidjeli kako smo se ponašali”.

Novinare je zanimalo sprema li Bjelica neko iznenađenje za dvoboj u Harkivu.

“Mi smo momčad koja može mijenjati sistem igre, pokazali smo da ne ovisimo o jednom, ali vidjet ćemo postoji li još neki na ovom svijetu s kojim možemo iznenaditi. Oni su odlična momčad. Ma cijeli napad, svi su vrhunski igrači, neugodni, pregršt ih je odličnih. Ali rekao bih da je ipak Taison najvažniji i da će na njemu biti najveća pozornost”.


Komentari