BJELICA OTKRIO TAKTIKU ZA UZVRAT: ‘Pokušavaju prijetiti kroz kombinatoriku, na nama je da ih u tome onemogućimo!’

Foto: Screenshot/Twitter

U utorak, pred Dinamom je uzvratna utakmica u borbi za skupine Lige prvaka, a trener Nenad Bjelica danas je za javnost otkrio novosti  stanja u ekipi te se osvrnuo prema uzvratu protiv Norvežana.

“Zdravlje igrača? Kucam u drvo. 24 igrača i tri golmana, svi zdravi i svi spremni!Oni koji manje igraju odigrali su jednu oglednu utakmicu sa Sesvetama da svi budu u natjecateljskom ritmu jer nakon gostovanja u Rosenborgu čekaju nas nove jako važne utakmice, a prva na redu bit će ona s Hajdukom i svi moraju biti spremni”, rekao je Bjelica pa nadodao:

Vraćaju se Moharrami i Andrić, razinu forme podižu novi igrači Pinto i Moubandje i sa svime time sam jako zadovoljan jer svi će nam oni itekako biti potrebni i važni kroz dugu sezonu.”

“U Norvešku idu 25-orica, 22 igrača i tri golmana. Trojica od njih na kraju neće biti u kadru. Naravno da onima koji nisu u kadru nije lako jer ne nastupaju na velikim utakmicama koje Dinamo igra, ali svi oni žive s momčadi i veliko je zajedništvo unutar moje momčadi, osjeti se pravi momčadski duh!”

Najavio je i smanjenje broja igrača u kadru te da postoji mogućnost da će neki na posudbe.

“Kadar se vjerojatno treba i malo smanjiti jer imamo po tri-četiri igrača na nekim pozicijama, a to nam nije potrebno pa možda netko od njih ode na posudbu ili se čak možda dogodi i još kakav transfer.”

Što se tiče Rosenborga, Bjelica je rekao slijedeće:

“Gledat ćemo Rosenborgovu ligašku utakmicu sa Stabækom od 18 sati. Vjerojatno će odmarati dosta igrača, ali mi moramo prvenstveno razmišljati sami o sebi jer ako mi budemo onakvi kakvi smo bili u prvoj utakmici onda su šanse za Dinamov prolazak velike. Oni mogu probati igrati malo više na ho-ruk uz pomoć svoje publike. Fizički su stvarno moćni, ali ne vjerujem da će jako puno mijenjati. Pokušavaju prijetiti kroz kombinatoriku, na nama je da ih u tome onemogućimo. Ja vjerujem da ćemo mi biti vrlo hrabri pa, kao u Budimpešti, pokušati ne samo zabiti gol nego ostvariti pobjedu!”


Komentari