Bjelica nakon prospavane noći: ‘Nije nas Šahtar podcijenio, ali jedan igrač je budućnost hrvatske reprezentacije’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Trener Dinama Nenad Bjelica vratio se iz Harkiva te prospavao noć i sabrao dojmove. On je za Sportske novosti odradio intervju vezan uz momčad, Šahtar i neke njegove igrače. Kaže da je zadovoljan igrom u Ukrajini.

“Odmorio sam se, lijepo naspavao. I ne, nisam ponovno gledao snimku utakmice, nemam običaj odmah gledati kad odigramo dobro kao u Harkivu. Vjerujte, čim sam ušao u avion za Zagreb počeo sam razmišljati o Osijeku, to je utakmica koja nas sad prva čeka.”

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Na pitanje je li u Harkivu Dinamo odigrao najbolju utakmicu, trener “Modrih” je rekao:

“Ja bih tome ipak dodao i utakmicu protiv Atalante. To je momčad koja je treća u Italiji, koja ima izuzetan napadački potencijal, strašnu kvalitetu. A mi njima nismo dali ništa, odigrali smo 70 minuta u kontinuitetu perfektno, što u Harkivu ipak nismo napravili. U tih prvih 10, 15 minuta nismo bili dobri.”

Je li Šahtar možda podcijenio Dinamo?


“Ne bih rekao da su nas podcijenili. Pričao sam nakon utakmice sa Srnom, koji je također rekao da nisu, ali da smo bili fizički moćni. Bili smo fizički jači od njih.”

Izdvojio je jedno ime. “Nikola Moro postaje ozbiljan igrač, baš ozbiljan. U svakoj utakmici je sve bolji, odradi sve što mu se kaže, sve je sigurniji. On je igrač koji će biti budućnost hrvatske reprezentacije, uvjeren sam da će ubrzo krenuti putem Livakovića, Perića, Oršića i Petkovića, bit će važna karika u hrvatskom nogometu.”

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Bi li u ovom trenutku treće mjesto i dalje bilo uspjeh, ili je sad drugo mjesto, nakon ovih rezultata i odnosa snaga, svojevrsni cilj?

“Treće mjesto i dalje smatram uspjehom, međutim, želimo biti drugi, dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Pogotovo zato jer imamo momčad koja može ostvariti taj rezultat.”

Na kome je sad pritisak, na Šahtaru ili Dinamu?

“Pritisak će biti na Šahtaru. Osjetit će taj pritisak 30 tisuća ljudi punog Maksimira, a nama to može biti samo vjetar u leđa. Nije isto kad imate taj podražaj i kad ga nemate, vjerujem da u takvoj atmosferi možemo pobijediti.”

Komentari

loading...