BJELICA GALVANIZIRA MOMČAD UOČI POVIJESNOG SRAZA: ‘S dečkima bi i na kraj svijeta’!

Goran Stanzl/PIXSELL

Uoči utakmice četvrtog kola grupne faze Europske lige između Dinama i Spartaka iz Trnave, glavni trener Dinama Nenad Bjelica i vratar Dominik Livaković održali su medijsku konferenciju i najavili možda i povijesni sraz.

Koliko je pritisak uoči ove utakmice?

“Napomenuo sam da povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao. Ne bi si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici, uvijek postoji pritisak, sami si ga stvaramo i sutra ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili”, započeo je trener Bjelica.

Koji je najveći zadatak uoči utakmice?

“Nemamo vremena za taktičko-tehnička poboljšanja. Ovo će biti naša 25 utakmica ove sezone, ekipa dobro trenira i uvijek pred europsku utakmicu ostajemo u klupskom hotelu. Najveći zadatak je održavanje dobre klime, da atmosfera bude opuštena i istovremeno da igrači budu našpanani i maksimalno agresivni za ovakvu utakmicu”, veli Bjelica.

Igra li se samo na bod ili na sva tri koja jamče proljeće u Europi?

“Razmišljam samo o pobjedi, ja imam taj problem što volim pobjeđivati. To moji igrači osjećaju, prihvaćaju tu moju energiju koju prenosim na njih. Sutra ćemo dati sve od sebe, to jedino zahtijevam od njih. Naša najveća snaga je što smo sjajna momčad. Nema nikakvih kalkulacija, samo je pobjeda jedino u glavi”, odlučan je trener Dinama.

Što očekuje od protivnika?

“Spartak je vrlo dobra momčad, pokazala je to u prošloj međusobnoj utakmici, i u svim ostalim europskim utakmicama. Radi se o jednoj ozbiljnoj momčadi, koja ima momčadski duh i kvalitetu. Respektiramo i cijenimo to, znamo da ćemo se jako morati pomučiti da pobijedimo. Od početka utakmice ulazimo da pobijedimo, neovisno o protivniku. Znamo da se Spartak brani sa svih 11 igrača, vidjet ćemo sutra hoće li imati istu taktiku. Riskirat ćemo sve za pobjedu, imamo sjajnu momčadi i dečke, sretan sam što ih treniram i s njima bi na kraj svijeta”, motivira trener.

Što ste naučili iz prve utakmice u Trnavi?

“Nismo igrali prvo poluvrijeme kao u drugom, ali primili smo slučajan gol, u utakmici koju smo imali pod kontrolom. Igrali smo s puno dugih lopti, nismo igrali otpočetka kako smo zamislili. To su stvari koje trebamo popraviti, ali jako malo vremena imamo za trening, stalno oporavljamo ekipu da budu spremni za nadolazeće utakmice. U ovom trenutku kontraproduktivno ih je opteretiti s taktičko-tehničkim treninzima”, kazao je trener Bjelica.

Vratar Dominik Livaković nadodao je kako bi i igrači s trenerom “na kraj svijeta”, te odgovorio na pitanje kako mjesec dana nisu igrali na Maksimiru. “Nedostajalo nam je to, hvala bogu sad igramo kod kuće. Jedva čekamo i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja navijača”, rekao je vratar Modrih.

Piše: Bruno Herljević

Komentari