BIZARNA SITUACIJA: Je li derbi Hajduka i Dinama zaista derbi? Ovaj podatak mnoge bi mogao šokirati!

Foto: Screenshot/YouTube

“Po tablici trenutno to i nije derbi u ovom trenutku, ali Hajduk je povijesno najveći protivnik Dinamu. Moramo biti na najvišem nivou. Znamo koliko je našim navijačima bitno pobijediti Hajduk u Splitu”, rekao je trener Dinama uoči derbija s Hajdukom na Poljudu koji se igra u 19 sati.

Nahvalio je ovaj novi Oreščaninov Hajduk i to s punim pravom jer se momčad silno podigla i penje se na tablici. Hajduk nema šanse stići Dinamo jer ih dijele čak 24 boda, ali može itekako sebe psihološki podići, a Modre psihološki poljuljati.

Međutim, izvući ćemo jedno zanimljivu, da ne kažemo i bizrarnu situaciju koja se nekako slaže s Bjeličinom izjavom da to, bodovno, i nije neki derbi. Osim što nije bodovno, nije baš niti cjenovno. Naime, Transfermarkt, portal specijaliziran za procjenu vrijednosti kod igrača, procjenjuje vrijednost Hajduka na 24.6 milijuna eura. Dinamova momčad pak vrijedi gotovo tri puta više, čak 72.1 milijun eura.

Detalji pak otkrivaju još veću razilku jer, osim što Dinamo ima manji broj igrača u kadru, 26 naspram Hajdukovih 29, ima trojicu igrača čije cijene kumulativno premašuju vrijednost Hajduka. Dani Olmo koji vrijedi 15 milijuna eura, Arijan Ademi koji vrijedi šest i Teophile-Catherine koji je procjenjen na pet milijuna eura, vrijede više nego cijela momčad s Poljuda.

Kod Hajduka navrijedniji igrač je Cityjev Ante Palaversa koji igra na posudbi u Hajduku, Mijo Caktaš je procjenjen na 2.8 milijuna eura, a vratar Posavec, koji je također na posudbi, na milijun i pol.

Od 26 igrača Dinama, čak 22 vrijede najmanje milijun eura, a od Hajdukovih 29 igrača, samo osam.


Komentari