Bivši trener Dinama mogao bi sjesti na klupu ekipe iz Seville, trener Rubi smijenjen

Španjolski prvoligaš Betis otpustio je trenera Joana Francesca Siciliju ‘Rubija’, a kandidat za vođenje momčadi donedavni je trener Dinama Nenad Bjelica, izvijestili su španjolski mediji.

Betis je u subotu izgubio od Athletic Bilbaa s 1-0, a klub je u 1.48 sati poslije ponoći na svom Twitteru izvijestio kako je Rubi smijenjen s klupe.

Zanimljivo je i kako su mediji još prošli tjedan pisali o Bjelici, kao bivšem igraču Betisa koji je izbiljan kandidat za preuzimanje klupe.

“Ne, ne, nikada nismo bilo u kontaktu oko te teme”, isticao je Bjelica kako mu to nitko nije spomenuo.

“Poznajem puno ljudi u Betisu jer sam s više njih igrao. Bio sam s Jaimeom Quesadom (iz odjela sportskog direktora) kada je gledao jednu Dinamovu utakmicu, razgovarali smo sat vremena, ali ne o treniranju Betisa nego o Dinamovim igračima jer su puno puta promatrali naše igrače, bili su zainteresirani za njih pa sam zato bio u kontaktu s Betisom i tim ljudima. Treniranje Betisa nikada nije bilo na stolu”, dodao je.

Bjelica je navodno na listi potencijalnih kandidata uz Javija Garciju, Manuela Pellegrinija i Marcelina Garciju Torala, a što on misli o treniranju Betisa rekao je sljedeće.

“To je veliki klub, s velikim navijačima, moja sjećanja iz Betisa su među naljepšima. Imam sina rođenog u Sevilli. Ondje se osjećam jako dobro. Bio sam samo godinu i pol dana ondje i moja najveća greška iz igračkih dana je vjerojatno to što sam bio otišao odande u vrijeme kada je Betis bio izuzetno snažan. Svaki trener bi se veselio vođenju Betisa, pa tako i ja”.

“U nogometu se nikada ne zna mogu li se, i kada, susresti opet putevi. Trenutno sam slobodan i proučavam nekoliko mogućnosti. Vidjet ćemo gdje će me odvesti život”, dodao je.

Rubi je smijenjen s mjesta trenera iako mu ugovor ističe tek za dvije godine, ali tamošnji mediji izvještavali su još prošlog tjedna kako on neće dočekati iduću sezonu. Čini se da se nisu prevarili.

Dinamov trener nakon razočaravajućeg remija priznao: ‘Stvarali su nam probleme u obrani’


Komentari