Bivši trener Cibone i izbornik Hrvatske opet seli u NBA: Evo koga će trenirati

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski košarkaški trener Neven Spahija opet se seli u NBA. Nakon što je 4 godine proveo kao pomoćni trener Atlanta Hawksa, a zatim po drugi put preuzeo klupu Maccabi Tel Aviva, bivši trener Cibone i izbornik hrvatske reprezentacije postat će pomoćni trener Memphis Grizzliesa.

Spahija će se priključiti timu novopečenog glavnog trenera Taylora Jenkinsa, koji je proveo posljednjih 6 sezona kao pomoćnik Mikea Budenholzera, trenutnog trenera Milwaukee Bucksa. Spahija i Jenkins i poznaju se iz vremena kada su oboje pomogala Budenholzeru u Atlanta Hawksima.

Ostatak Jenkinsove ekipe čine Niele Ivey, Brad Jones, David McClure, James Penn i Vitalij Potapenko. James ‘Scoonie’ Penn poznat je zagrebačkoj publici po svoje dvije sezone provedene u Ciboni, 2004. i 2006. godine. Obje godine Vukovi su osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Neven Spahija iza sebe ima već 33-godišnju trenersku karijeru, a od 2001. do 2005. godine bio je izbornik hrvatske reprezentacije. U Memphisu ga čeka momčad koja ove godine vjerojatno neće napraviti puno, ali imaju svijetlu budućnost uz mlađe igrače poput Ja Moranta, Jarena Jacksona i Jonasa Valančiunasa.


Komentari