Bivši izbornik nogometne reprezentacije tvrdi: ‘Dinamo je dosegnuo svoj limit’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Bivši izbornik reprezentacije Otto Barić smatra da odlazak Danija Olma neće biti problem Dinamu, a jučerašnji poraz Modrih vidi više kao slučajan nego kao posljedicu nekog pada ili manjka motiva.

Porazom protiv Rijeke u Kupu Dinamo je ostao samo na jednom kolosjeku. Njihova priča u Europi i u Kupu je završena, a sada im ostaje samo odigrati preostalih 16 kola u prvenstvu koje je već ionako riješeno.

Kako je zimus prodan Dani Olmo, koji je modri dres zamijenio onim Red Bulla iz Leipziga, postavlja se pitanje je li Dinamo u opasnosti da krene nizbrdo, je li kao momčad dosegao svoj limit.

Bivši izbornik reprezentacije Otto Barić smatra da odlazak Olma neće biti problem Dinamu, ali prvo je žestoko kritizirao odluku da nogometaši istrče po vremenu kakvo je bilo jučer.

“Ja ne znam zašto se moralo igrati po onakvom vremenu. Ne favoriziram ni Rijeku ni Dinamo, ali mislim da u onakvim uvjetima svi planovi i sva taktika padaju u vodu. Ono stvarno nije imalo smisla, Rijeka je dobila, malo ju je poslužila sreća, isto tako je mogla poslužiti i Dinamo, ali jučer to tako nije bilo.”

Bivši izbornik smatra da Dani Olmo već ima svoje nasljednike u redovima Dinama.

“Olmov odlazak sigurno bi pogodio svaku momčad, ali Dinamu u ovom trenutku to ništa ne znači, preostalo im je dovršiti sezonu, a do početka iduće godine imaju vremena uigrati Lovru Majera i malog Antonia Marina. Dinamo ima igrača, za mjesec, dva više nitko neće govoriti o Olmu.”

O njegovom odlasku će reći – nije mogao izabrati bolju sredinu.

“Mislim da je Olmo otišao u pravi klub gdje se može razvijati. Jer što bi mu vrijedilo da je otišao u Barcelonu ili Liverpool gdje ne bi igrao i time bi njegov razvoj bio zaustavljen.”

Pitanje koje se postavlja je ima li Dinamo potencijala da napravi rezultat kao prošle godine ako ne dođe do promjena u momčadi, odnosno osvježenja.

“Dinamo će morati dovesti još pojačanje ili dva, ali oni imaju u svojim redovima sjajnih igrača koji se mogu razviti u vrhunske nogometaše. Oni jesu dosegli limit za ovu sezonu, ali smatram da s novim pripremama kreću i novi motivi i da neće biti previše problema. Što se pojačanja tiče, možda ih je bolje dovesti sad pa uigrati do početka europskih kvalifikacija, jer na ljeto je teško sve brzo uigrati, ali to je zasebna priča”, prenosi Sport klub.

Komentari