Bivši igrač Dinama otišao iz hrvatskog nogometa, sjajnom gestom zahvalio Zagrepčanima

Instagram

Za otprilike mjesec dana Dejan Radonjić napunit će 29 godina. Ovaj bivši napadač Dinama i Istre 1961 promijenio je nogometnu sredinu. Iz zagrebačke Lokomotive prelazi u redove ruske Krilje Sovjetov, kluba koji je baš u subotu igrao prijateljsku utakmicu u Sloveniji protiv Hajduka. Radonjić se priključio novoj momčadi s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja za još jednu, dodatnu sezonu.

“Prvi su dojmovi odlični, prezadovoljan sam i mislim da sam dobro odlučio izabravši Krilja Sovjetov, iako sam na stolu još imao ponude i iz Turske, Poljske, Belgije i Južne Koreje. Posljednjih desetak dana mnogo se toga događalo i u jednom se trenutku činilo da ću karijeru nastaviti u Turskoj. Dao sam, naime, riječ predstavnicima Genclerbirligija, a meni riječ jako mnogo znači. Doputovao sam, na njihov poziv, u Ankaru, na završetak pregovora, ali odjednom se sve zakompliciralo, na papir nisu bili stavljeni dogovoreni uvjeti. I onda sam malo stopirao razgovore, a u međuvremenu su mi se Rusi uporno javljali, posebno me želio dovesti Miodrag Grof Božović, trener Krilja Sovjetov. A strahovito mi mnogo znači da me trener želi dovesti, znak je to da ću biti dobro dočekan u novoj sredini, pa sam na kraju prelomio i odlučio doći u Samaru”, rekao je Radonjić za Sportske novosti.

Mogla je dakle, biti Turska, mogla je i Belgija gdje je već pozamašan broj hrvatskih igrača i trenera… Ispala je “hladna” Rusija, ali to nije sve što će ovaj Nijemac po rođenju napraviti u karijeri. Barem ako njega pitate…

“Vjerujem da mi je ovo tek prva prava inozemna stepenica i da ću nakon ovog ugovora potpisati još barem jedan, bogatiji od ovoga, s kojim sam, ponavljam, vrlo zadovoljan. Čvrsto vjerujem da ću napraviti još jedan kvalitativni iskorak u karijeri, u najboljim sam godinama, nisam “potrošen”, željan sam dokazivanja i nadam se da su najbolji igrački dani tek preda mnom”, rekao je Radonjić.

On je posebno zahvalan Lokomotivi koja nije “radila probleme” oko njegovog odlaska.

“Želio bih zahvaliti Lokomotivi na korektnosti, klub s Kajzerice, naime, pustio me bez odštete! U sjajnim sam odnosima s klupskim direktorom Božidarom Šikićem, imao sam s njim “gentlemanski sporazum” da ću dobiti slobodne ruke ne proda li me Lokomotiva do ovoga ljeta! I sve je bilo kako smo se dogovorili, zahvalan sam Lokomotivi, a vjerujem da su i klupski dužnosnici zadovoljni mojim igrama, dao sam i dušu i tijelo za taj klub, koji će mi zauvijek ostati u srcu, baš kao i Istra”. poručio je novi napadač ruskog kluba iz Samare.


Komentari