Bivši Dinamovac skočio za čak 13 milijuna eura, a ima još ‘vatrenih’ koji broje vrtoglavu cifru

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamov rasadnik talenata potvrdu svoje kvalitete ima u cijenama njegovih bivših i sadašnjih igrača, a jedan od njih Borna Sosa napravio je najveći skok vrijednost od Dinamovih igrača na stranici Transfermarkta.

Sosa koji je nakon što je otišao iz Dinama u Stuttgart, postao je nezamjenjiv na poziciji u klubu, te su ga vrbovali iz Elf-a da prijeđe u Njemačku reprezentaciju, no svi znamo kako je prošla ta epizoda. U tom trenutku cijena Borne Sose je pala, ali vraćanjem pod stijeg Hrvatske, mladi lijevi bočni bilježi rast cijene po Transfermarktu za čak 433.3%, ili Borna je skuplji za 13 milijuna eura i sada vrijedi punih 16 milijuna.

Od trenutnih igrača iz Modre svlačionice Luka Ivanušec, dobro je iskoristio Dalićev poziv, te je sada drugi najskuplji eksponat Plavih nakon Livakovića, a po Transfermarktu vrijedi 13,5 milijuna eura i prestigao je Oršića i Petkovića.

Top 10 Hrvata

No još veći skok zabilježio je novak u redovima Bayerna i Hrvatske reprezentacije Josip Stanišić, koji ima početak karijere iz snova. Na početku sezone je vrijedio samo 200 tisuća eura, da bi promocijom u prvu momčad Bayerna i pozivom u reprezentaciju njegova cijena narasla za nevjerojatnih 1650%, i sada Josip vrijedi 3,5 milijuna eura.

Eksplozija Roka Šimića u Austriji i u U-21 reprezentaciji hrvatske isto se pozitivno odrazila na cijenu mladog napadača i porasla je za 700%, pa je Šimić junior procijenjen na dva milijuna eura.

Od Hrvata cijena je još rasla i Lovri Majeru, Gvardiolu, Sučiću, dok je najskuplji hrvatski igrač još uvijek Marcelo Brozović, kojem je cijena narasla za četiri milijuna eura i sada veznjak Vatrenih s vrijedi okruglih 40 milijuna po Transfermarktu.

Screenshot


Komentari