BIO JE TO JEDAN TEŽAK DAN! ‘Ovo je za Gvardiola velika škola, ali bit će najbolji na svijetu’

Foto: AP Photo/Michael Sohn/Guliver Image

Joško Gvardiol doživio je možda i svoju najgoru utakmicu u karijeri. Nakon 0:7 protiv Manchester Cityja, “internet gori” šalama na njegov račun, iako realno nije on za sve kriv…

Dosta je onih koji unatoč svemu podržavaju Gvardiola s porukom, “ovo mu je sigurno velika škola”.

Jedan od njih je i Owen Hargreaves. U prvom desetljeću s Bayernom i Manchester Unitedom osvojio je gotovo sve, a posebno je istaknut bio u Münchenu, gdje je uzeo četiri njemačka naslova, tri kupa i Ligu prvaka. S Unitedom je osvojio po jedan engleski i europski naslov, ali tamo su ga sasjekle ozljede.

Naime, sad je stručni komentator BT Sporta i CNN-a, a u tom svojstvu je pohvalio Joška Gvardiola nakon uzvrata osmine finala Lige prvaka usprkos njegovoj očajnoj partiji.

Leipzig je od Manchester Cityja izgubio 7:0, a Erling Haaland, kojeg je neuspješno čuvao Gvardiol, za samo 41 minutu postigao je čak pet golova.

Hrvat je u izvještajima i komentarima nakon utakmice istaknut kao vjerojatno najgori igrač gostiju, a Hargreaves je jedini koji ga hvali.

Bivši reprezentativac izjavio je da će teška lekcija koju je Gvardiol (21) dobio na Etihadu od njega napraviti boljeg igrača.

“Gvardiol je apsolutno top igrač. Uvjeren sam da će postati najbolji stoper na svijetu. Istina, danas je bio jako loš, ali je ujedno tako i puno naučio, kaže i dodaje:

“Osim toga, uvjerio se da će mu biti bolje igrati u momčadi kao što je City nego protiv nje.”

Isto tako, Hargreaves misli na to da će Gvardiol očekivano na ljeto otići iz Leipziga za iznos od preko 100 milijuna eura, i to najvjerojatnije upravo u City, iako ga žele još Chelsea, Liverpool i Real.

U svakom slučaju, težak dan za Hrvata. Jedan loš dan u uredu, ništa više od toga…


Komentari