‘BIO JE JAKO AGRESIVAN’: Sljeme ostavlja posljedice, reagirao direktor Svjetskog kupa

Screenshot: HRT

Skijaši i skijašice su ovog tjedna na Sljemenu bili na okupu na zagrebačkoj postaji Svjetskog kupa, a muška utrka koja je bila prekinuta tijekom prve vožnje i dalje je predmet rasprave.

Muški slalom na Sljemenu je, podsjetimo, prvo bio odgođen za jedan dan, a s dolaskom hladnijeg vremena, ipak je bio započet, no pala je procjena da staza nije dovoljno dobra za nastavak utrke. Ono što se zbivalo nije razveselilo vodeće ljude Svjetskog kupa skijaša, a takav stav približio je direktor i prvi čovjek muških natjecanja Markus Waldner, koji nije bio u Zagrebu, ali upoznat je sa stvarima koje su se zbivale.

Waldner je kazao da je jaki pritisak za održavanje utrke vršio Vedran Pavlek, dugogodišnji direktor u Hrvatskom skijaškom savezu, koji na zagrebačkoj utrci predvodi Organizacijski odbor.

Preuzeo je igru

Razgovarajući za austrijsku javnu televiziju ORF, Waldner je kazao da je glavnu riječ o sudbini utrke trebao imati Emmanuel Couder, predstavnik skijaškog Svjetskog kupa na zagrebačkom slalomu. No, nije bilo tako.

“Igru je preuzeo naš prijatelj Pavlek, što nije bilo u redu”, bile su Waldnerove riječi.

Stvarao je pritisak

Waldner je dodao da je Pavlek stvarao pritisak da se utrka održi iako je stav predstavnika Svjetskog kupa bio drugačiji. ‘Bio je jako agresivan’, opisao je prvi čovjek Svjetskog kupa skijaša opisujući stav čelnika domaćeg Organizacijskog odbora.

U svojem osvrtu na Sljeme, Waldner je dodao da zbivanja poput onih na zagrebačkoj utrci nisu dobra reklama za skijanje, a najavio je i raspravu o ovom slučaju, s mogućim posljedicama za odgovorne nakon što je održan dio muške utrke.

 

Komentari