BILIĆ POKAZAO ZAŠTO JE VELIK TRENER: Izjavom oduševio nogometni svijet

Facebook

“Kada ste najbolji u svom poslu imate i gomilu neprijatelja koji žele vaš neuspjeh. Ovo je veliki gubitak za Premier ligu, a i on će nedostajati Ligi”, kazao je Bilić.

Može se reći kako je Slaven Bilić ove sezone pravi hit u Premiershipu. Osim što skida skalpove velikim momčadima, Bilić oduševljava i svojim izjavama i gospodskim ponašanjem. Kako je Premiership liga u kojoj se menadžeri stalno prepucavaju, da ne kažemo i vrijeđaju, Slaven Bilić svakom svojom izjavom pokazuje koliko je razina iznad primitivnih izjava nekih svojih kolega.

Posljednja u nizu bila uslijedila je nakon (ne)očekivanog otkaza menadžeru Chelseaja, Joseu Morurinhu. Dok se mnogi naslađuju njegovim posrtajem Bilić je pokazao iznimnu kolegijalnost i suosjećanje za bivšeg mu ligaškog kolegu.

“Mogu samo reći kako sam iznenađen Mourinhovim otkazom. Govorilo se o tome duže vrijeme, ali nisam očekivao da će tako završiti. Kada ste najbolji u svom poslu imate i gomilu neprijatelja koji žele vaš neuspjeh. Ovo je veliki gubitak za Premier ligu, a i on će nedostajati Ligi. Nadam se da ga nismo izgubili i nedostajat će nam puno, a i nisam siguran da su igrači namjerno loše igrali kako bi ga otjerali, ipak to su profesionalci”, kazao je Bilić.

Smatra kako je Chelsea trebao razmisliti i možda ostaviti Posebnog do kraja sezone jer vjeruje da bi on uspio preokrenuti situaciju. “Nitko ne zna bi li Jose uspio preokrenuti situaciju u Chelseaju. Istina u neugodnoj su poziciji, ali ne paničare. Vjerujem kako bi Mourinho uspio okrenuti situaciju, ovo se događalo velikim klubovima i ranije, recimo prošle sezone Borussiji Dortmund”, komentirao je Bilić.

Bilić tvrdi kako je ovo samo pokazatelj koliko je Premiership postao vrlo nesigruno tržište za trenere. “Sve je više klubova koji u ovim situacijama smjenjuju trenere nego onih koji ih zadržavaju. Do prije deset godina u Premier ligi bi se smijali kada bi gledali kako Talijani smjenjuju trenere svake godine, a sada se to događa i ovdje. Mourinhov otkaz znak je da nitko više nije siguran”, zaključio je Bilić.

 


Komentari