BEZ KAPETANA NA KOSOVO I FINSKU? Modrić će zbog koljena izbivati s travnjaka mjesec dana

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nagađa se da bi Modrić vas igre trebao biti tri do četiri tjedna.

Realov veznjak, Luka Modrić ozlijedio je lijevo koljeno zbog čega će propustiti utakmicu koju “kraljevi” igraju protiv Eibara na Santiago Bernabéuu. Iz kluba nisu potvrdili koliko bi trebao izbivati s terena, ali iz španjolske Marce nagađaju da se radi o periodu između tri i četiri tjedna.

Kapetan neće zaigrati protiv Kosova i Finske

Konkretno, radi se o ozljedi hrskavice pa je sasvim jasno da Luka neće biti spreman za okupljanje reprezentacije u ponedjeljak uoči važne reprezentativne akcije i gostovanja kod Kosova (četvrtak, 6. listopada) i Finske (nedjelja, 9. listopada).

Uz Modrića protiv Eibara neće zaigrati ni Marcelo, Casemiro, Sergio Ramos i Fábio Coentrão. Ipak, u sastavu ne nedostaje Hrvata, tu je Mateo Kovačić, koji se sve više pojavljuje i Zidaneovim vizijama.

Moramo biti na 100 posto i na ovakvim utakmicama. Posjed lopte neće nam značiti pobjedu, trebamo zabiti gol više. Dobro znam gdje sam i što će se dogoditi ako ne napravim sve kako treba”, kazao je trener Reala u najavi nedjeljne utakmice.

Ozljedu nije moguće sanirati?

Nažalost, ovakve ozljede povezane su s godinama, a Luka je već proslavio 31. rođendan. Događaju se upravo zbog dotrajalosti i istrošenosti i zapravo nema lijeka.

Godine treniranja u igranja dovele su do toga da se hrskavica istrošila i tu nema povratka. Ipak, Luka može mirovati kako bi ozljedu ublažio, ili može igrati i pogoršati stanje, što može postati jako bolno.

Modrić je igrač koji je konstantno u pogonu, za njega nema duljeg odmora, osim onog ljeti. Naš reprezentativac se s ovim ozljedama već susretao.

U igri je Marko Rog

Zbog Lukinog izostanka u igri je ponovo veznjak Napolija, Marko Rog. On je prvotno trebao biti u sastavu repezentacije U21 koja se 10. listopada susreće sa Švedskom na odlučujućoj utakmici za odlazak na EP sljedeće godine. Po nalogu izbornika Ante Čačića, Rog je prebačen u A vrstu. 


Komentari