BENFICA SRUŠILA DINAMOVE SNOVE: Utakmicu obilježio i nesportski potez golmana Plavih

18.08.2020., Nyon, Svicarska - Zavrsnica UEFA Lige prvaka mladih, cetvrtfinale, GNK Dinamo - S.L. Benfica. Antonio Marin Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Juniori Dinama zaustavljeni su u četvrtfinalu Lige prvaka, bolja je u Nyonu rezultatom 3:1 bila Benfica.

Za Plave je odlično počelo, poveli su već u 16. minuti golom Karrice nakon sjajnog proigravanja Julardžije.

Stali su dinamovci nakon toga, a Benfica to koristi i u 36. minuti preko Arauja dolazi do 1:1, što je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor, piše dnevno.

Pobjednik je odlučen u razmaku od sedam minuta (d 53. do 60.) kada je Benfica dvaput izigrala obranu Dinama i stigla do nedostižnih 3:1. Strijelac je u oba navrata bio Ramos.

Dinamo više nije imao snage za povratak, a završnicu utakmice obilježio je nesportski potez golmana Plavih Josipovića koji je pocrvenio jer je udario igrača Benfice.

Benfica će u polufinalu igrati protiv Ajaxa koji je nadigrao danski Midtjylland s 3:1. Strijelci za momčad iz Amsterdama bili su Rasmussen (38), Hansen (52) i Ideho (77), a jedini pogodak danskog sastava bio je zapravo autogol Ajaxova vratara Reizigera.

Tijek utakmice:

Dinamo – Benfica 1:3

90′ + 5 Gotova je utakmica, ali i europska avantura Dinama. Benfica je slavila 3:1.

90′ + 4 – Pod tuš ranije mora i Janković koji je dobio drugi žuti karton. Tako će Dinamo utakmicu završiti s devet igrača.

90′ – Crveni karton za golmana Dinama! Josipović je udario igrača Benfice i zasluženo će prije suigrača morati pod tuš.

83′ – Imao je Dinamo sjajnu priliku smanjiti vodstvo Benfice. Jedna lopta odbila se na glavu Marina, koji s pet metara puca pokraj gola.

80′ – Ulazimo u posljednjih deset minuta utakmice! Benfica kontrolira rezultat i sve je bliže polufinalu Lige prvaka.

69′ – Opet je opasna Benfica. Embalo je pobjegao obrani Dinama, ali puca očajno.

62′ – Dvostruka zamjena kod Dinama, Batišića i Duvnjaka zamijenili su Parger i Tomek.

60′ – BENFICA JE ZABILA I TREĆI GOL! Dinamova obrana još jednom nije imala rješenje na ubačaj sa strane, ovog puta s desne, odakle je ubacio Embalo, a u sredini Ramos glavom pogađa za 3:1.

53′ – BENFICA JE POVELA U NYONU! Izigrali su Portugalci obranu Dinama, Araujo je ubacio s lijeve strane, točno na golavu Ramosa, koji zabija za 2:1.

52′ – Zaprijetio je Dinamo nakon udarca iz kuta! Pucao je Leš, ali išlo je to ravno u golmana Benfice.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme. Sedloski je u svlačionici ostavio Tueta, a ušao je Kapitanović.

45 ‘ – Gotovo je prvih 45 minuta. Dinamo je bolje otvorio i poveo, no Benfica je kasnije zaigrala bolje i stigla do izjednačenja. Nema sumnje da nas čeka zanimljivih drugih 45 minuta.

36′ – BENFICA IZJEDNAČILA – Brzu akciju izveli su Portugalci, Embalo je dobio loptu na desnoj strani, a onda odličnu uočio Arauja koji nema težak zadatak za 1:1.

30′ – Pola sata igre je iza nas u Nyonu. Gledamo vrlo izjednačeno utakmicu u kojoj je Dinamo uspio jednu sjajnu akciju okruniti golom.

20′ – ODGOVORILA JE BENFICA – U dobroj prilici našao se Ramos, ali udarac glavom odlazi pokraj gola

16′ – DINAMO IMA VODSTVO – Julardžija je dao sjajnu loptu u prostor iza obrane Benfice, ona je stigla do Karrice koji mirno pogađa kraj golmana Portugalaca za 1:0.

6′ – SJAJNA PRILIKA ZA DINAMO – Opasno je bilo pred golom Benfice nakon ubačaja s desne strane, Marin je izbjegao pažnji obrane, ali udarac odlazi pokraj gola. Mogao je Dinamo već u ranoj fazi šokirati Portugalce.

1′ – Počela je utakmica u Nyonu!

– Pobjednika ovog dvoboja u polufinalu čeka Ajax koji je s 3:1 pobijedio Midtjylland.

STIGLI SU SASTAVI – Trener Dinama Goce Sedloski odlučio je za formaciju 4-1-4-1 s Danielom Tuetom u napadu.


Komentari