BBB PONOVNO U FOKUSU: U Belgiji se piše o sukobima, a bilo je žestoko u Hrvatskoj!

Foto: Goran Stanzl/ Pixsell

Dinamo je jučer bio sjajan u Belgiji, slavio je s 3:0 protiv domaćeg Genka u Europskoj ligi, a osim visoke pobjede, jedna od tema dana nakon kasnovečernje utakmice su i navijači.

U Belgiji se piše i govori o sukobima u kojima su na jednoj strani bili BBB-ovci, a na drugoj domaći navijači. Kako se tvrdi u tamošnjim navijačkim krugovima, došlo je do navijačkog ‘sudara’, ali nije bilo težih posljedica s obzirom na to da se nije ‘potezalo’ oružje koje bi moglo dovesti do ozljeda.

Ipak, po informacijama koje se prenose u belgijskim navijačkim krugovima, navodno je bilo privedenih. Priča se o 15 hrvatskih državljana koje je uhitila tamošnja policija.

Nastavak nereda

Informacije iz Belgije naslanjaju se na vijesti koje su dan prije utakmice u Belgiji stigle iz pulske zračne luke. Ondje se dogodio incident u kojem su u prvom planu bila četvorica mladih Dinamovih navijača koji su kanili otići na let na ovo gostovanje.

No, planove im je poremetilo njihovo divljanje zbog kojeg je morala reagirati policija. Pritom je najratoborniji bio 22-godišnji mladić koji je bio pod utjecajem alkohola. Otkriveno mu je 1,30 promila u krvi, a u takvom stanju, 22-godišnjak je bučno negodovao, lupao je u kante za smeće, a u verbalnom napadu vrijeđao je zaposlene u pulskoj zračnoj luci i policajce.

Trijeznio se na policiji

Mladić je zbog svojeg incidentnog ponašanja bio priveden i zadržan u policijskoj postaji dok se nije otrijeznio.

Njega i još trojicu najratobornijih dočekao je optužni prijedlog zbog njihovog ponašanja, morat će pred sud, a protiv njih su podneseni i prekršajni nalozi jer nisu nosili zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Zbog toga će morati odgovarati jer su bez maski predstavljali opasnost za širenje koronavirusa pod krovom pulske zračne luke.

Komentari