BBB GA NISU VOLJELI! Trebao je biti novi Roberto Carlos, ali sve je krenulo nizbrdo

Kako ponekada velike fizičke predispozicije i naklonost trenera nisu dovoljne za veći iskorak u karijeri najbolje opisuje priča velike nade Dinama, koji unatoč svemu tome nije ostvario karijeru koja se od njega očekivala.

Riječ je o Kristijanu Polovanecu koji je svoje nogometne korake započeo u Dinamu iz Zagreba za koji je debitirao nakon posudbi u Segesti, Croatiji Sesvete i Istri 2000. godine, a u Modrom dresu odigrao je 87 utakmica uz 2 zabijena pogotka.

Kristijan je igrao na uvijek deficitarnoj poziciji lijevog bočnog, a Ilija Lončarević je za njega izjavio kako mu je “nedostajalo mu je malo više igračke inteligencije na takve nevjerojatne fizičke predispozicije”.

Srušio Parmu, ali ne i BBB

Photo: Marko Prpic/Vecernji list

Kristijan je u Dinamu igrao samo tri sezone u kojima je imao pamtljive predstave, kao onu protiv Parme, kada je asistirao Šokoti za pogodak, a valja napomenuti kako su tada za taj talijanski klub igrali Buffon, Cannavaro, Thuram i drugi.

No dobre igre popratili su i kiksevi te je Polovanec došao na “zub” Bad Blue Boysima koji su i imali pjesmicu za njega, a sam igrač za taj period je izjavio:

“Igrao sam kod svih svojih trenera, ali navijači me nisu zavoljeli. Nas obrambene igrače obilježe pogreške, a ja sam imao tu nesreću da su se moje pogreške događale ispod sjeverne tribine gdje su bili Bad Blue Boysi. Nije mi bilo lako, vrijeđalo me 15.000 ljudi. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali nitko mi ne može predbaciti da nisam davao sve od sebe”, izjavio je Polovanec.

Seljakanje po klubovima

Ćiro Blažević jednom za Polovanca izjavio ”On je, sine, novi Roberto Carlos”, ali poslije Dinama nije našao svoj nogometni put te je igrao u Varteksu, Međimurju, Croatiji Sesvete i Interu iz Zaprešića, gdje je na kraju ponovno zasjao i bio važna karika u ekipi Srećka Bogdana.

Na žalost niti inozemna karijera Polovanca nije bila uspješna, igrao je za Žilinu, Liborneo i na posljetku Koper koji mu nije ostao u najljepšem sjećanju zbog afere koju je tamo doživio.

Naime, Koper i Dinamo sastali su se u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2009. godine, a slovenski klub bio je blizu senzacije kada je nakon 5:1 iz prvog susreta za Modre bio nadomak senzacije u Kopru, ali je utakmica završila 3:o, Dinamo je prošao dalje no repovi su ostali.

Mrlja na karijeri

Polovanec je tada bio prozvan od strane trenera kako je loše igrao i zapravo insinuiralo se kako je Kristijan pustio tu utakmicu, a uz njega još je pred slovenskim istražiteljima bio Amir Karič te Miran Pavlin.

Kristijan je bio pod istragom zbog izražene sumnje Pavlina kako je utakmica bila čudna tj. namještena, zbog neki pogrešaka koje je napravio na utakmici u Zagrebu. Na kraju Polovanec nije ispao krivac ali je tada nakon cijele priče izjavio:

“Pa što?! Zar to znači da sam puštao!? Mučno mi je od te cijele priče. Kako ću ja nakon svega objavljenoga skinuti mrlju sa svoga imena”?

Polovanec je već godinama u Radniku iz Sesveta gdje trenira mlade nogometaše, koji se nadaju da će ih jednog dana vidjeti i Dinamo.


Komentari