BARAKUDE POBIJEDILE AMERIKANCE! Ostali bez postolja, ali na čvrstom petom mjestu, očekuje ih zatvaranje igara, evo tko će nositi hrvatsku zastavu

Hrvatski vaterpolo savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je Olimpijske igre u Tokiju na petom mjestu. U završnom srazu koji se odvio u nedjelju u pet sati po hrvatskom vremenu, igrali su protiv SAD-a i pobjedili 14:11.

Izbornik Barakuda, Ivica Tucak, govori kako je pomalo deprimirajuće igrati ovakve utakmice, ali pronašli su, tvrdi, snagu.

“Nažalost, rezultat nije onakav kakav smo željeli, ali ne možeš uvijek ni medalju osvojiti. Generalno, bit će vremena za analizu. Nemam momcima što za zamjeriti. Radili smo ‘krvavo’, samo mi znamo koliko nam je teško, a sve drugo nije bitno”, dodao je pa zaključio kako nastup reprezentacije na Olimpijskim igrama nije debakl.

“Zašto su neki poraz od Mađarske doživjeli kao debakl, to ne znam. Da se razumijemo, to nije uspjeh i to ponavljam, ali gdje to piše i po čemu je Hrvatska baš trebala obvezno pobijediti Mađarsku? Zar imamo veće nagrade, bogatiju ligu, zar više kao država ulažemo u sport, imamo više bazena od Mađara…? Ne, izgubili smo od tog trenutka boljeg suparnika. Nama je najviše žao. Prošli smo posljednjih 4-5 uistinu teških, ‘paklenih’ dana boravka ovdje bez ikakvog više cilja, ali ostali smo do kraja i pokazali da smo pravi sportaši. Peto mjesto ne znači ništa, ali bolje i peti nego deveti ili jedanaesti”, zaključio je.

Stjegonoša iz redova Barakuda

Inače, naša vaterpolo reprezentacija trenutno jedina iz Hrvatske boravi u Tokiju zbog epidemioloških mjera koje zahtijevaju da sportaši u Japanu ostanu 48 sati nakon posljednjeg okršaja pa će upravo kapetan Barakuda, Andro Bušlje preuzeti tu čast i na ceremoniji zatvaranja igara ponijeti hrvatsku zastavu.

Reprezentacija je naime na osoban izbor dobila odabir pojedinca, a suigrači su odabrali svog kapetana.


Komentari