BARAKUDE IMAJU ZLATO! Potopili Mađare i zasjeli na prijestolje

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Protiv Srba malo tko im je davao šanse, a oni su pokazali da su svjetska klasa.

Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu!

Barakude su fantastičnom igrom Mađarima izbile zlato iz ruku i zasjele na tron. U Mađarskoj se večeras ponovila povijest, baš kao i prije 10 godina u Melbourneu, Hrvati su ih dobili u finalu, ovog puta, rezultatom 8:6.

Od samog početka Hrvati su se nametnuli kao “alfa mužjaci”, prvu četvrtinu odigrali su savršeno s rezultatom 4:0. Obrana je funkcionirala, Barakude su već pred sobom vidjele zlato, samo ga je trebalo osvojiti. U svemu tome malo im je osmjehnula i sreća pa su Mađari dva puta pogodili okvir gola.

U drugoj četvrtini hrvatski napad malo je oslabio, a mađarski golman Nagy se taman probudio, pa su domaćini uspjeli smanjiti na 2 razlike, u čemu su im, pak, pomogli hrvatski udarci u okvir gola. Veselje im je kratko trajalo jer nisu iskoristili nijednu od pet prilika s igračem više. U trećoj četvrtini došlo je do izjednačenja na 4:4, a Hrvati su vidjeli da je vrag odnio šalu.

Nakon 12 uzastopnih i neiskorištenih napada, Javier Garcia zabio je dva zaredom, a Barakude su mogle na posljednji odmor u susretu s prednosti.

Posljednja četvrtina bila je napeta. Sukno je digao rezultat na 7:4, Mađari su se ponovo oporavili i zabili dva puta za 7:6, tri minute prije kraja. Sukno se nije predavao do posljednje minute, zabio je još jedan za konačni rezultat 8:6.

Sandro Sukno tri puta je zatresao mađarsku mrežu, a nije se znalo ni hoće li moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu zbog slomljenog prsta. Javier Garcia zabio je dva puta, a po jedan pogodak upisali su Marko Macan, Luka Lončar i Maro Joković.

Barakude su već šest puta zaredom osvojile medalju na Svjetskim prvenstvima. Sada u vitrini imaju dva zlata, tri bronce i jedno srebro.


Komentari