Bandić izazvao Oppenheima: ‘Nek dođe baja pred Arenu i kaže mi da ne mogu ući!’

FOTO: Dnevno.hr

Milan Bandić na konferenciji za medije obratio se javnosti i najavio da će se Europsko rukometno prvenstvo ipak igrati u Areni unatoč problemima s vlasnicima dvorane.

13:35 – Krenula su novinarska pitanja, većinom o tome o kakvim se dugovanjima radi, ako je sve podmireno.

“Jeste li me slušali?! Nismo mi bedasti da prihvatimo rizik ne plaćanja i da potrošimo 114 milijuna eura. Obaveze izvršavam, ne postoji mogućnost da Ingra blokira ulaz igračima”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

13:30 – “Znam računati. Kad nam je nuđena Arena za 80 milijuna eura, nisam ja pijan ni bedast da bacam milijune u vjetar. Molim Lanište da ovo bude zadnji put da se ovako obraćam “, kazao je Milan Bandić.

13:20 – Za govornicu dolazi Milan Bandić.:

“Tužan sam… Ne razumijem čemu sve ovo. Da mi je bilo na pameti u trenutku potpisa ugovora, a nije, mogli smo za 80 milijuna otkupiti Arenu. Nisam tada imao kontakt ni s Vladom RH, ni s Holdingom, oteli su mi ga, nisam mogao koordinirati, niti tada privoljeti premijera da sjednemo za stol. Molim gospodina Oppenheima da ne prijeti praznom puškom, zajedno smo gradili, bili smo partneri tada i sada, komunikacija preko medija šteti svima.

Kada se potpisivao ugovor, tadašnji predsjednik Holdinga, Čović dao je 48 milijuna kuna za davanje toj banci. Mlaćenje prazne slame i prijetnja praznom puškom ne plaši ni Vrapče. To su ćorci. Ispričavam se rukometašima i Lini Červaru jer sve sto se čini, to ćorci iz puške i idu protiv hrvatskog sporta i hrvatskog rukometa. Ingra je opterećena kreditima i molim gospodina Oppenheima da ne radi cirkus. Imamo ozbiljan posao i tužan sam zbog ovog. Jedini grad u Hrvatskoj koji može servisirati Arenu je Zagreb i to činimo. Bilo je 98 stranica objava o ovom, polupismeni ljudi seciraju problem o kojem nemaju pojma.

Poručujem Laništu da se mane ćorava posla, za svađu je dovoljan jedan, a za dogovor najmanje dvojica. ”

13:00 – POČETAK PRESSICE O ARENI ZAGREB

Za govornicu će Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo, Marica Dusper, direktorica financija u Holdingu i gradonačelnik Milan Bandić.

Prva je govorila Mirka Jozić, koja je kazala kako su svi dugovi podmireni.

“Ja sam bila u Holdingu 2007. godine kada smo potpisali ugovor Laništem te istog dana sporazum s Vladom Republike Hrvatske. Dogovor je bio 50:50 posto, sva zakupnina Laništu je plaćena. Pedeset posto je uplaćeno na račun Laništa, a drugih pedeset posto na račun banci. Indeksacija je dogovorena i krenula je naplata za period od 2007. do 2015. godine. Ukupno 2.900.000 eura plus PDV. Holding se složio s Laništem, ali su željeli ostaviti prostor za dogovor s Vladom RH. Ono što je Lanište tražilo to je i plaćeno”, kazala je pročelnica za gospodarstvo, Mirka Jozić.

Nakon nje za govornicu je stala Marica Dusper, direktorica financija u Holdingu.

“Potvrđujem sve što je pročelnica kazala. Sve obveze podmirene su na vrijeme i zadnji kvartal 2017. kao i prvi 2018. godine. Važno je reći da postoji i depozit od 48 milijuna kuna, koji je u vlasništvu Holdinga i može ga se koristiti za plaćanje obaveza prema banci.”


Nešto više od 24 sata ostalo je do početka rukometnog Eura u Hrvatskoj, a još uvijek se ne zna hoće li se prestižno natjecanje uopće održati u Zagrebu, glavnom gradu lijepe naše. Naime, nekoliko dana prije službenog početka, tvrtka Ingra zaprijetila je zatvaranjem Arene.

Iz Ingre su tijekom srijede dolazile pomiješane informacije. Prvo su izdali službeno priopćenje, u kojem je stajalo da će se “Europsko rukometno prvenstvo održati u Areni Zagreb bez obzira na sporna pitanja između Ingre, Grada Zagreba i Vlade RH”. Taman kada su svi odahnuli javio se i predsjednik uprave Ingre, Igor Oppenheim i zapravo opovrgnuo priopćenje vlastite tvrtke. On je, naime, naglasio da utakmica neće biti ako se do petka ne podmiri dug.

Slijedom svega toga, gradonačelnik Milan Bandić sazvao je pressicu na kojoj bi trebao dokazati da su svi dugovi podmireni.


Komentari