BANDIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: Svim će paraolimpijcima i njihovim trenerima biti dodijeljena Medalja Grada Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u srijedu 26. listopada u zgradi Gradske uprave najuspješnije paraolimpijce.

Kako je i obećao na dočeku paraolimpijske reprezentacije s Paraolimpijade u Rio de Janeiru, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u srijedu 26. listopada u zgradi Gradske uprave najuspješnije paraolimpijce, trenere te predstavnike Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.

Čestitavši im još jednom na vrhunskim rezultatima, zahvalio im je što svojim životnim putem i sportskim uspjehom pružaju pozitivan primjer mladima te naglasio da će im Grad, preko svojih ureda, i dalje pomagati kako bi nastavili nizati sportske uspjehe i kako bi za četiri godine u Tokiju postigli odlične rezultate.

“Svim paraolimpijcima, sudionicima Parolimpijskih igara i njihovim trenerima Grad Zagreb će dodijeliti Medalju Grada Zagreba, a najbolji među vama, po vašem izboru, dobit će i Nagradu Grada Zagreba, obećao je gradonačelnik Bandić te dodao Vi imate dijamantnu volju, svakim danom pobjeđujete sebe. U nama ćete uvijek imati prijatelja – i kada postižete vrhunske rezultate i kada oni, iz nekog razloga izostanu”, rekao je gradonačelnik.

Na toplim riječima i prijemu, gradonačelniku se u ime svim sportaša zahvalila Sandra Paović.

“Hvala Vam na svemu što činite za naš sportaše, ovakve riječi kakve ste nam uputili vrlo se rijetko mogu čuti, svi su uz nas onaj tren kada osvojimo medalje, a samo rijetki uz nas ostaju i nakon toga”, istaknula je zlatna paraolimpijka.

Podsjetimo, zlatnu medalju osvojila je Sandra Paović u stolnom tenisu, srebrnu medalju Zoran Talić u atletici te Helena Dretar-Karić i Anđela Mužinić srebrnu ekipnu medalju u stolnom tenisu. Osim osvajača medalja i drugi paraolimpijci su postigli zavidne rezultate: Branimir Budetić, Ivan Katanušić i Mladen Tomić u bacanju kugle te Kristijan Vincetić u plivanju.

Zahvalu gradonačelniku uputio je i predsjednik  Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić koji ga je zamolio i za pokroviteljstvo za Projekt “Promijeni način razmišljanja – Sport je za svakog” koji je odobren kroz natječaj EU fonda. Projekt će se, osim u Zagrebu provoditi u svim partnerskim zemljama (Italija, Austrija, Slovenija, Srbija, Makedonija i Crna Gora) od 1.1. 2017. do 30.6. 2018. Cilj je promocija i razmjena iskustva sporta osoba s invaliditetom na okruglim stolovima, seminarima, pokazno sportsko rekreativnim aktivnostima te edukacija okoline, djece i mladih. Završno događanje održat će se u lipnju 2018. u Zagrebu, prenosi zg-magazin.com.hr.

“Grad Zagreb će vam uvijek biti na usluzi”, rekao je gradonačelnik i prihvatio pokroviteljstvo ovog velikog događaja za sport i sportsko rekreativne aktivnosti osoba s invaliditetom, ne samo za Zagreb već i za cijelu regiju.


Komentari