ATLETSKI SAVEZ BIJESNI: Poslali protestno pismo zbog izostavljanja Sandre Perković

Facebook

Čini se da europski naslovi, olimpijske i dijamantne medalje nisu dovoljne da netko uđe u izbor za najbolju sportašicu.

Sandra je jedna od naših najtrofejnijih sportašica, europski naslov osvojila je četiri puta zaredom, obranila je olimpijsko zlato, a pet puta je osvojila i Dijamantnu ligu. Kada se sve zbroji, iza nje je sezona bez ijednog poraza. Nakon svega toga naslov najbolje europske atletičarke trebao bi joj biti zagaratiran, ali nije, ona čak nije ni u užem izboru.

Na temelju glasovanja preko društvenih mreža, glasova medija, atletskih saveza i stručnjaka, Europski atletski savez izbacio ju je s liste. Nije nam baš jasno koji bi to stručnjaci odlučili da europska i olimpijska prvakinja koja ostale pomete svojim rezultatima nije zaslužila čak ni ući u finalni izbor za najbolju atletičarku Europe.

Reakcija Hrvatskog atletskog saveza

Na sramotu atletskog svijeta reagirao je i Hrvatski atletski savez iz kojeg su poslali protestno pismo Europskoj atletskoj federaciji.

“Sa sportskog stajališta neshvatljivo je da sportašica koja je ove godine osvojila naslov europske prvakinje po 4. put zaredom, po drugi put postala olimpijska pobjednica i po peti put osvojila Dijamantnu ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku”, napisali su u pismu u kojem upozoravaju na smiješan i netransparentan način izbora.

Za naslov najbolje atletičarke bore se svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Poljakinja Anita Wlodarczyk, španjolska visašica Ruth Beitia, koja ima olimpijsko zlato i europsko srebro te grčka skakačica s motkom Ekaterina Stefanidi koja je osvojila naslov europske prvakinje i olimpijsko zlato.

Sara Kolak koja je senzacionalno osvojila zlato u bacanju koplja na Olimpijskim igrama ostala je na popisu kandidatkinja za najbolju mladu europsku atletičarku. Osim Sare, za najbolju mladu atletičarku bore se 20-godišnja Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200m te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru, piše 24sata.

>>> KOJA SRAMOTNA ODLUKA: Sandra Perković izostavljena s popisa za najbolju atletičarku


Komentari