(ANKETA) Stojak o privatizaciji Dinama: ‘Svatko tko pomišlja na privatizaciju kluba treba biti svjestan njegova značaja’

FOTO: Dražen Komar

Za komentar o najnovijim događanjima upitali smo HNS – ovog gradskog zastupnika i člana Odbora za obrazovanje i sport, Tomislava Stojaka.

Bez pitanja o mišljenju navijača Dinamo bi konačno, gotovo 2 godine nakon najave, trebao krenuti u privatizaciju, potvrdio je direktor kluba Tomislav Svetina u razgovoru za Jutarnji list. Danas se Dinamovo izaslanstvo sastalo s Povjerenstvom ministarstva koje će donijeti odluku jesu li izmjene Elaborata koje su zatražene napravljene, odnosno je li konačno dostavljena sva potrebna dokumentacija.

Svetina nije htio potvrditi špekulacije kako je trenutna vrijednost Dinama 200 milijuna kuna (cca 26 mil. eura), ali je poručio kako će redoslijed kupovanja dionica biti isti, odnosno da će prvenstvo kupnje prvo imati Grad Zagreb, nakon toga članovi kluba u jednakom omjeru, zatim u trećem krugu članovi koji su upisali dionice te u posljednjem, ako preostane išta od dionica, pravo će imati svi.

I dok navijači Dinama godinama zazivaju izbore po načelu “jedan član jedan glas”, Dinamo bez njihovog pristanka i pitanja mišljenja ide u proces preoblikovanja iz udruge u trgovačko društvo.

Za komentar o najnovijim događanjima upitali smo HNS – ovog gradskog zastupnika i člana Odbora za obrazovanje i sport, Tomislava Stojaka.

“Kao što kaže gospodin Svetina, idemo pričekati što će reći nadležno Povjerenstvo pa onda kad imamo potrebne i potpunije informacije neka se otvori rasprava o tome. Dinamo je nešto posebno i, neovisno o njegovom trenutnom pravnom statusu, svatko tko i pomišlja na privatizaciju kluba treba biti svjestan značaja kluba za šire okruženje od samog Maksimira gdje se nalaze oni koji trenutno upravljaju klubom. Svi su prolazni, pa tako i oni, ali Dinamo je iznad svih. I zato treba biti mudar i prvo razgovarati sa svima koji žele dobro klubu, a u to zasigurno pripadaju i svi oni koji žele prave izbore u klubu, po načelu jedan član-jedan glas! Dakle, prvo razgovor s argumentima, pa tek onda odluka o načinu vođenja daljnjeg procesa moguće privatizacije” kazao je Stojak za Zagreb.info

Hoće li privatizacija biti konačni čin otimačine kluba od strane pojedinaca ili će navijači dobrom organizacijom pronaći investitora ili u nekom manje realnom scenariju sami skupiti preko 100 milijuna kuna kako bi imali većinski paket dionica ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, maksimirski stadion do sada je progutao više od 800 milijuna kuna, a Svetina poziva čelnike Zagreba da pronađu još mjesta u proračunu za dodatna ulaganja. Umjesto ulaganja u stadion, Grad bi tako mogao i kupiti klub i postaviti novu Upravu, recimo prema željama navijača, naravno ako bi želio, no sumnjamo da ćemo vidjeti taj scenarij…



Komentari