ANALIZA UTAKMICE KAKVU JOŠ NISTE ČITALI: Brkonja je kriv, Pjaca je ranije trebao unutra, a što su penali?

Goran Stanzl/PIXSELL

Možda je Čačić za taktiku na Euru 2016. trebao konzultirati svoju bolju polovicu?

I dok su jake snage naših redakcija onako pravo muški pratili ogled Hrvatske i Portugala, a potom u miru i koncentrirano pisali svoje analize, promišljanja pa na koncu prosuli hrpu pametnih i mudrih sportskih analiza, u ženskom djelu redakcije od od subote ujutro pa sve do sada, zavladao je pravi kaos, točnije stanje svojstveno ženama koje se da bi bilo razumljivo i muškarcima može nazvati – kaosem.

Jučer smo se pravile važne, danas smo ucviljene i prepričavamo što su nam tamo neki naši frendovi objasnili da se jučer dogodilo: ima tu priče o nogometnoj mafiji, Mamiću, lošem izbornikovom taktiziranju i forsiranju prodaje određenih igrača koje ide na štetu cijeloj momčadi itd. No, neka se pametniji bave takvim stvarima, mi smo ionako – samo žene iliti one koje se za vrijeme utakmice najčešće ušutkava i na njihove komentare, okreće očima. Ma! A da nas barem nekada hoće poslušati… Možda je Čačić za taktiku na Euru trebao konzultirati svoju bolju polovicu? Ili?

”Gdje su vam kockaste majice, idemo ranije doma da se pripremimo, s koliko ćemo golova pobijediti Portugalce, hoće li Ronaldo sada biti divlja zvijer i skršiti nas, sviđa mi se Pjaca, ali i Čarli…”, samo su neka od tisuću pitanja i konstatacija doslovno istresenih, ali onako od srca, u žaru navijanja i nade kako će naši dečki svladati ove razvikane šminkere koji nisu uspjeli dobiti i jedan Island. Island? Šališ se.

No, stavimo sve ovo sa strane, nije to poanta. Poanta smo mi – žene: dok smo u isto vrijeme pratile utakmicu i pisale tekstove, neke su uz to bedinjale i djecu, navijale i – fejsale. Taj naš Facebook i naši inboxi, da samo znate što sve skrivaju… E to je poanta svega. Čitaš s odmakom od tjedan dana i umireš. Od smijeha i srama. Što nam bi?

Isto se dogodilo i jučer. Tipkanje, trpanje kokica u usta (a imaš grižnju savjesti jer si na dijeti već tjedan dana), zalijevanje nekim slatkastim pivom ili pak onim pravim za one koje ne glume dame među nama: inboxi su gorili!

Sve je išlo lagano sve do drugog poluvremena… onda su krenula pitanja poput: jesu li penal i jedanaestarac isto? Ovo pitanje kreću u trenutku kada slutimo da bi se moglo dogoditi ono kad samo jedan igrač stoji pred golom i puca na gol. Pa tko više puta pogodi taj pobjeđuje. Tako kažu da ide kad je neizjednačeno. Mila Horvat ću da budem!

13533243_1727337130816254_5942504881263909869_n

Neki znaju, a neki ne znaju. Drugi pak vide da se neki dečki puno znoje i da bi se trebali odmoriti – bit će proradio majčinski instinkt. Nije Čačić Čaćić već – brkonja jer kako ne kuži ono što kužimo i mi?

dsds

Utakmica se bliži kraju. Od gola i dalje ništa. Jasno je da se nešto treba mijenjati… Rakitić se još usudio fulati gol! ”Mamice” to više ne mogu gledati.

3

U tom trenutku podivaljao je i legendarni Google analytics, inače program u kojem se prati čitanost portala. Čitanost ne može biti u minusu, ali jučer se i to dogodilo.

gggg

Došlo je vrijeme i za crni humor iliti – tipično stanje pred očaj. Posebno nas je zbunjivao neki tamo PE PE (Pepe?) na kojeg smo se cimale misleći kako slijedi ”pokoja” reklama baš onda kad je utakmica najnapetija. Srećom, to je bio samo jedan igrač. Jedan od sretnika koji jučer nisu zaslužili pobijediti.

13516241_1727337177482916_7911576193155937924_n

I na kraju – izgubili smo. I krenuo je pravi PP (promidžbeni program). Dok ucviljene čekamo izjave naših Vatrenih, budi se ona prava žena u nama. Srna nas se posebno dojmio.

1

Suznih očiju dečki su nas doslovno raspametili. Čak su i inboxi stali. Ali, ne zadugo. Nakon suza, dolazi smijeh pa su tako neke od nas primijetile i pokoje ”zanimljivo” lice. Naravno, kako doći do njih nego preko fejsa, tvitera ili instača. Ali ajd’ ti vidi koji nije fejk profil! A neki ni nemaju Facebook…

Capture

Otprilike tako je to jučer izgledalo. Rekao bi svatko tko se imalo kuži u psihologiju: tipičan pregled stanja uma za vrijeme stresa i nervoze jer ipak, treba biti dobra majka, kćer, djevojka, žena i – zaposlenica u isto vrijeme. Ali i Hrvatica, onakva kakva je isti dan u Lensu kleknula na pod i poljubila hrvatsku zastavu.

Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Kakva kraljica! Seljančura, komentirat će one fine dame, no nek’ baci kamen svaka dama koja barem na minutu nije htjela ili barem nije poželjela postati takva. Sretna, zanesena, ležerna, nespretna i prije svega – jako smiješna. Takve smo doduše mi Hrvatice. Na smijeh ide pokoja suza, a suza se opet liječi smijehom i tako u krug. Zato nas svi i vole. (skromnost nam nije vrlina…)

Dečki, sve smo rekle: tko je kriv, tko je i kada trebao van i zašto… No, ponosne smo na svakog od vas. I na Mandžu od kojeg smo puno više očekivali, na našeg divnog Srnu, Čarlija, Luku, malog Pjacu, maestralnog Perišića, slatkog Subašića – ponosne smo što ste ovako branili boje svoje zastave.

Na koncu, žene smo i ono što znamo je – srca svih vaših žena jučer su kucala na najjače, pobijedili ste u igri po kojoj se zaista poznaju pravi junaci i – muškarci.

BRAVO!I HVALA VAM!

>>> PROCURILI DETALJI IZ SVLAČIONICE: Dečki su plakali sat vremena, a onda je nastupio Modrić…

>>> OVOG NEMA NIGDJE: Predsjednica okida selfije, a pogledajte što radi Bandić! (FOTO)


Komentari