AMERIKANCI PREDVIĐAJU: Hrvatski košarkaši bi za četiri godine mogli prekinuti dominaciju Dream Teama

Facebook

Amerikanci su u Riju pomeli konkurenciju i bez svojih zvijezda.

Čak i bez Jamesa, Curryja Westbrooka, Leonarda, Davisa i mnogih drugih američki košarkaši su dominirali Rijom, ali kako i sami kažu, u Tokiju za četiri godine ne bi trebali imati ovako lagan zadatak.

Tako tvrdi ugledni američki košarkaški portal SB Nation, koji je naveo četiri reprezentacije koje bi mogle ugroziti američki lov na četvrto zlato u nizu, a jedna od njih je i Hrvatska.

U njihovoj analizi hrvatske reprezentacije Amerikanci navode kako bi u Tokiju mogli biti bez Roka Ukića i Krunoslava Simona, koji će za četiri godine imati po 35 godina. Kao najveću zvijezdu reprezentacije izdvajaju Bojana Bogdanovića, koji je bio najbolji strijelac Igara u Riju i koji bi u Tokiju trebao biti vođa kao 31-godišnjak, piše Index. 

Uz to, navode da Hrvatska ima talentirane 22-godišnjeg Darija Šarića i godinu dana mlađeg Marija Hezonju, koji bi mogli biti sljedeći veliki reprezentativni tandem.

“Šarić je, iako igra na poziciji četvorke, pokazao nevjerojatan talent za razigravanje, a Hezonja ima izvanredan potencijal kao šuter i strijelac.”

A uz fantastičan trojac Hrvatska od ove sezone dobiva još NBA igrača…

“Tu je također Dragan Bender, četvrti izbor Drafta, koji će u Tokiju imati 22 godine i već nekoliko NBA sezona iza sebe. Hrvatska može računati i na 19-godišnje centre Ivicu Zubca i Antu Žižića, koji su također izabrani na Draftu.”

Hrvatska je navedena kao treći potencijalni najteži suparnik Amerikancima u Tokiju ispred Francuske, a iza Australije dok SB Nation kao najtežeg vidi Kanađane s nizom talentiranih igrača koje bi trebao predvoditi Andrew Wiggins.

Zanimljivo, Srbije i Španjolske, posljednja dva suparnika SAD-a u Riju, ovaj portal ne vidi kao velike rivale za četiri godine.

Komentari