AMAZONKE VS. SPLIĆANKE: Još jedna odbojkaška pobjeda otišla u Zagreb

press

Zagrebačke Amazonke nadigrale OK Brda u Splitu.
U dvorani OŠ Ravne njive odigrana je utakmica 11. kola Prve nacionalne odbojkaške lige (NOL) ujedno i prve utakmice nakon zimske stanke i prijelaznog roka u kojem su u Olimpik došla nova pojačanja. Utakmica je odigrana između OK Brda i OK Olimpika i završila je pobjedom Amazonki rezultatom 0:3 (26:24,22:25,25:18,16:25,5:15).

Zagrebačke Amazonke su u prvom setu imale poteškoća u završavanju istoga, no zato su preostala dva seta s lakoćom završile u svoju korist. Na samom početku sezone u utakmici 4. kolu u Zagrebu Brda su uspjela poraziti Olimpik na domaćem terenu rezultatom 2:3 (25:27, 13:25, 20:25).

Pobjedom u Splitu Olimpik je sebi osigurao doigravanje za ulazak u Superligu.

Trener Amazonki, Tomislav Đurković nakon utakmice izjavio je sljedeće:

“Otvaranje utakmice teklo je po planu do rezultata 15:10 za našu ekipu. S nekoliko neforsiranih pogrešaka protivnik se priključuje i preuzima inicijativu. Zamjene koje su ušle u igru odlično su reagirale te smo uspjeli stići zaostatak pri rezultatu 21:24 za protivnika. Nakon osvojenog prvog seta zaigrali smo opušteno i protivnika se više nije uspio vratiti u utakmicu. Drugi i treći priliku za igru dobile su sve igračice koje su putovale na utakmicu. Ovom pobjedom smo matematički osigurali nastup u gornjoj mini ligi iz koje se može izboriti nastup u Superligi. U subotu nam slijedi domaća utakmica protiv zanimljive ekipe Zadra koji radi odlično i ima nekoliko izuzetno perspektivnih odbojkašica. Pozivam sve gledatelje na utakmicu”

Utakmica 12. kola 1. NOL između OK Olimpika i OK Zadar odigrat će se u subotu 4.2.2017. u dvorani SD Trnsko s početkom u 17,00 sati.


Komentari