ALILOVIĆ SE VRAĆA? ‘Tu sam ako me Kauboji trebaju’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon smjene stručnog stožera stiže dobra vijest.

Mirko Alilović je krugove reprezentacije napustio nakon Poljske, posljednjeg Europskog prvenstva s kojeg su se Kauboji vratili s medaljom. Tada su kući donijeli broncu, šro Hrvatima naravno nije bilo dovoljno dobro, a glavni krivac bio je upravo Alilović, neopravdano.

“Pa ja sam posljednjih desetak godina stalno bio glavni krivac za neuspjehe reprezentacije, doživljavao sam ružne trenutke u kojima su me redovito optuživali. A, eto, sad me nema na dva natjecanja pa Hrvatska nije osvojila niti jednu medalju. Pitam se tko je kriv? Jesam li ja bio kriv baš za sve u prijašnjim godinama “, zapitao se Alilović.

Bez obzira na ružne komentare koji su ga pratili u karijeri, Kaubojima uvijek stoji na raspolaganju.

“Povratak u reprezentaciju? Ma, ja sam i prije govorio da sam za reprezentaciju uvijek spreman. Nisam u stanju da se guram, no i prije Rija i Francuske rekao sam da ću pomoći kad god mogu”, rekla je nekadašnja “jedinica”

 

Sa, sada već bivšim izbornikom Babićem nikada se nije prepucavao, a međusobno poštovanje je uvijek bilo tu. A hoće li se vratiti u reprezentaciju ako ga pozove novi izbornik?

“Ma, naravno. Ako će me reprezentacija trebati, ja sam tu. Tko god bio izbornik, ja sam spreman za razgovor. No, neću se gurati, znam što sam proživljavao u proteklim godinama, a ne želim opet kroz to prolaziti”, govori.

Svjetsko prvensto je, naravno, gledao i svaki gol, svako isključenje i svaki sedmerac proživaljvao je kao da je bio na parketu, a nikome od Kauboja ništa ne zamjera. Baš naprotiv, kaže da bi Horvatu još sto puta dao da puca onaj sedmerac, a iako su se gotovo svi okrenuli protiv Babića, on za njega nema nijedne ružne riječi.

 

“Babić je 100% bio u rukometu i znam da mu nije ugodno, siguran sam da mu sad nije lijepo pogotovo što je ostavio dobar angažman u klubu. No prikupio je iskustvo, prikupit će ga još i ne bojim se za njega, dobar je on trener”, zaključio je za 24 sata. 

 


Komentari