A GDJE STE VI VEČERAS? Dođite na božićni derbi Cedevite i Crvene zvezde

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Zvezda je nepobijeđena u regionalnoj ligi.

Božićna večer rezervirana je za derbij Cedevite i Crvene zvezde. S početkom u 19 sati momčad Veljka Mršića pokušat će u utakmici 15. kola ABA lige pobijediti suparnike iz susjedne zemlje.

Njima bi to bio prvi poraz u regionalnoj ligi ove sezone.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 35 kuna, a možete ih nabaviti na www.eventim.hr, te u sustavu Eventim (kiosci Tiska itd…).  Dio prihoda od prodaje ulaznica u sklopu Blagdana dobrote, 7 kuna i 50 lipa od svake ulaznice, namijenjeni su udruzi Bubamara koja vodi Buba bar u Vinkovcima.

Cedevitin omjer u ABA ligi trenutno je 10-4, a Zvezdin 14-0. Beograđani su do pobjeda dolazili s prosjekom od 19,5 poena prednosti što dovoljno govori o tome koliko su moćna momčad.

“Zvezda je veliki protivnik. To je momčad koja dominira ABA ligom i stvarno igraju dobru košarku. Igraju vrhunsku obranu i ona im daje sigurnost za napad. To je momčad koja prosječno pobjeđuje s 20 poena razlike po utakmici i bez poraza su. To govori dovoljno o njima. Mi igramo kod kuće. Imamo obavezu da odigramo jednu dobru utakmicu”, katao je Veljko Mršić.

Cedevita u posljednje vrijeme ima problena sa izostancima igrača, ali to nije pretjerano utjecalo na njihov rezutat.

“Imali smo sreću, znanje i dobru igru pa smo prošli neokrznuti što se tiče rezultata u tom periodu. U cijelom 11. mjesecu i u 12. mjesecu u dosad odigranim utakmicama imamo samo jedan poraz. Međutim, mislim da igra ipak može i mora biti bolja nego što je bila i nadam se da ćemo, kad se svi oporavimo, u drugom dijelu sezone igrati još bolju košarku”, napomenuo je Mršić.

Miro Bilan, kapetan tima nebrojeno puta se susreo sa Zvezdom.

“Imamo dosta problema i izostanaka. Otkad je ekipa s ovakvim novim rosterom mislim da nismo zajedno odradili više od dva treninga, tako da imamo još dosta rezerve i dosta stvari još treba sjesti na svoje mjesto kad se skupimo. Situacija je malo bolja i nadam se da ćemo do utakmice u nedjelju svi biti u kakvom-takvom stanju i da možemo odigrati jednu pravu utakmicu”, rekao je kapetan.

 

Nije često da se u Hrvatskoj igraju derbiji na Božić, ali čini se da su navijači zaista zainteresirani.

“To je jedna atipična situacija. Dosad to nije bila praksa, no čujemo da prodaja ulaznica ide dobro. Očekuje se veliki broj gledatelja, što mi je jako drago i to nam daje jednu obavezu da budemo pravi i da na neki način nagradimo gledatelje što su došli baš na Božić gledati ovakvu utakmicu”, izjavio je na kraju Bilan.


Komentari