4. memorijal Ivana Ivančića: Žunić završio osmi, kraj fontana u Zagrebu slavio Amerikanac

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Olimpijski prvak u bacanju kugle iz Rija Amerikanac Ryan Crouser pobijedio je u ponedjeljak sa hicem od 22.09 metara na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, koji je održan na bacalištu kod zagrebačkih fontana.

U završnim serijama napokon sam uspio uhvatiti tehniku i baciti dva odlična hica. Zagreb mi je jedno od omiljenih mjesta za natjecanje. Publika je blizu, atmosfera je doista posebna i uživam ovdje bacati, izjavio je Crouser, koji drži i rekord mitinga kada je prije dvije godine bacio 22.28 metara.

Aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh osvojio je drugo mjesto sa hicem od 21.78 metara, a treće mjesto pripalo je bivšem dvostrukom svjetskom prvaku Nijemcu Davidu Storlu, koji je bacio 21.46 m.

Novi europski prvak Poljak Michal Haratyk bio je četvrti sa rezultatom 21.24 m, a najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić zauzeo je osmo mjesto sa 20.00 metara.

Dao sam maksimum, hitac od 20 metara nije katastrofa, ali bih volio da sam završio sa boljim plasmanom. Ovo mi je bila najteža sezona dosad i žao mi je što nisam u boljoj formi, jer ovdje je užitak bacati u društvu sa najboljima na svijetu, rekao je Stipe Žunić, osvajač brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Memorijal Ivana Ivančića održava se u sklopu Hanžekovićeva memorijala, zagrebačkog IAAF atletskog mitinga čije ćemo 68. izdanje gledati u utorak na stadionu Mladosti, gdje građane od 18 sati čekaju ostali olimpijski, svjetski i europski prvaci.

REZULTATI:
1. Ryan Crouser (SAD)      22.09 m
2. Tom Walsh (NZL)         21.78
3. David Storl (Nje)       21.46
4. Michal Haratyk (Polj)   21.24
5. Tomaš Stanek (Češ)      21.06
6. Damien Birkinhead (Aus) 20.40
7. Franck Elemba (Kongo)   20.21
8. Stipe Žunić (Hrv)       20.00


Komentari