INTIMNA ISPOVIJEST SIMONE IŠTVANOVIĆ: ‘Ante me odveo fra Liniću, isčupala sam se iz svijeta bluda, vještica, bulimije i droge’

Marko Lukunic/PIXSELL

“Religija – vjera je danas temeljni i sastavni dio mene i moje Gabrijele. Vjera me spasila, vjera me ozdravila, vjera me oslobodila i darovala mi novi život. Vjera u Gospodina.”, započinje Simona Ištvanović svoju priču…

Njezino ime se i danas spominje u kontekstu različitih skandala, a njezin odnos s Antom Gotovcem tema je koju se uvijek rado načinje. No, kafanska naklapanja i zli jezici su jedna, a stvarnost druga priča. Za naš portal, Simona Ištvanović u potpuno otvorenom i iskrenom razgovoru otkrila nam je sve o svojoj prošlosti, čime se trenutno bavi, što ju ispunjava te kako joj je vjera pomogla nadići sve životne kušnje i patnje, ali i opasnosti u kojima se često zbog svojih postupaka i stila života, znala pronaći…

Vedra, vesela i iskrena Simona danas je druga osoba i jedna je od onih koje nam pokazuju i dokazuju kako nikada nije kasno za započeti novi život i okrenuti drugu stranicu, koliko god to patetično zvučalo…

11050282_855116087898956_4702150588939541852_n

”Ljubav sam tražila u muškarcima, opijatima i lažnim Bogovima”

U vjeri nije živjela do svoje 27 godine, a sve se je promijenio razgovor s velikim karizmatikom koji je pomogao mnogima.

“Prije četiri godina došla sam u Tabor na razgovor Fra Zvjezdanu Liniću”, prisjeća se početka svog puta i kaže kako joj je Ante pomogao jer je i sam bio na Taboru. Rekao joj je da mora i ona doći jer je tamo Isus koji ozdravlja, koji oslobađa. Ideja o promjeni učinila joj se izuzetno lijepom, stoga je odlučila poći i ispovjediti svoje grijehe.

“Želim to. Želim novi život, želim tog Isusa koji će mi oprostit i darovat mi ljubav, ljubav koju sam tražila cijelo djetinjstvo i cjeli život . Ljubav koju sam tražila na krivim mjestima , u muškarcima, u opijatima i izlascima. Tražila i imala lažne Bogove dok je Pravi Bog koji je postao čovjekom – Isus strpljivo čekao na mene”, prisjeća se Simona tog emotivnog puta na koji je krenula.

Osjećaje i danas izuzeno duboko proživljava i opisuje riječima: “Kucalo je i kucao na vrata mog srca dok ja konačno nisam čula i otvorila Mu.”

Njezin život je bio bludan i nemoralan, a imala je i tešku bolest

“Moj život prije je bio dalek od Boga, uostalom usuđujem se reci da Boga nisam poznavala. Nisam znala da je Bog – Presveto Trojstvo , da je Bog živi da Oslobađa. Sjećam se da sam uvijek u božićno vrijeme gledala film o Isusu i tada sam to doživljavala kao neki mit, kao nešto povijesno stvarno. Nisam shvaćala, jednostavno nije mi bilo dano da shvatim, da čujem i da vidim – tada.”, kaže naša sugovornica.

“Sve je se to dogodilo u  veljači 2012. (sada će punih 4 godine ) kad sam došla u Tabor, ispovjedila se prvi put nakon krizme  i jednostavno rekla : DA , da Isuse želim te slijediti i želim novi život , čini od mene što god želiš , ali neka bude Tvoja volja, a ne moja”, kaže Simona i dodaje kako su se tu stvari drastično počele mijenjati.

“I tako je Ljubljeni Isus okrenuo moj život. Darovao mi radost spasenja, darovao mi mir koji ovaj svijet ne daje, koji ovaj svijet ne poznaje i u konačnici darovao mi je Svoju ljubav. Ljubav za kojom sam čeznula. Ta ljubav promijenila je moj i Gabrijelin život.“, prepričava svoje snažne osjećaje

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Ta Ljubav Božja oslobodila me droga, poroka, nemoralnog života, ozdravila bulimije i darovala mi svijetlo, put i pokazala da neka slijedim Isusa jer On je istina, put i vječni život. A ljubav je Isus. On je sva punina ljubavi i dobrote koja me je polako, strpljivo počela mjenjati” .[/box]

I danas nakon četiri godine kad ju pitaju u čemu je moja ustrajnost i snaga, ona odgovara u Isusu  i njegovoj ljubavi koju joj je darovao…

“Ustrajem svakodnevno u svetim sakramentima, tako učim i Gabicu”

Od rane mladosti ju život nije mazi ni pazio, a kćer je najveći dar koji je primila te priznaje, svoju voljenu Gabrijelu uči sljedeće: ”Svakodnevna misa, svakodnevna pričest je naš temelj i oslonac, sva snaga i mir za dalje. I ne bojim se. jer znam da je nas život u Božjim rukama”, nastavlja lijepa Simona.

Vratila nas je i u doba svoje rane mladosti kad je krenula u, za mladu djevoku privlačan, ali poprilično destruktivan svijet.

“Već kao dijete od 13 godina ušla sam u svijet droge i bludi,  s 14 godina obolila sam od bulimije i tako je počela moja kalvarija i tonula sam sve niže i niže. Bogu hvala sto Bog okreće sve na dobro , tako je okrenuo i moj život.” , kaže naša sugovornica.

Ova brižna majka svoju kćer smatra najvećim darom koji je primila: “Ona je jednostavno dar od Boga i isto jedno veliko svjedocanstvo kako mi ju je Gospodin poslao u život i sačuvao ju od svakog zla u kojem sam tada živjela”.

12342533_930804163663481_8062077365788975215_n

“Ona je moj najveći Ponos, ona je korak mojih nogu, ona je vid mojih očiju i svaki otkucaj moga srca, Gabi je moje sve – uz Isusa i Majku Mariju.”

Sve što je prošla smatra Božjom voljom

Kad bi vrtila svoj život unatrag , toliko lošeg joj se dogodilo da kaže kako bi u jednom trenutku mogla reći: “Ma skoro pa sve bih mijenjala osim moje trudnoće s Gabi. Ona mi je dar, dar koji mi je Bog dao u 19 godina i to na način koji si nikad me bi ni mislila.” Majčinstvo smatra posebnim darom od Boga kojem je beskrajno zahvalna što je njoj slaboj u tolikom životnom padu (tada) darovao Gabicu. Uz Isusa i Majku Mariju, Gabrijela i obitelj su joj najvažniji a  a onda se trudi ljubiti i ostale ljude i pomoći im koliko mogu, a to je naučila i kćerku.

“Ali sve sto sam prošla gledam danas bas kao Božju volju. On Svemoguć. Mogao je moj zivot i prije biti drugačiji, ali opet Bog nam u Svojoj beskrajnoj ljubavi daruje i slobodu tako da moj život je tada bio takav kakav je bio…”

U rukama vještica i gatara

Podsjetila je kako tamo gdje postoji dobro uvijek postoji i zlo te kako je najveća njegova zamka uvjeriti ljude u to da zlo ne postoji.

“Nažalost ljudi danas ne vjeruju u duhovni svijet, ne vjeruju u Lucifera da je on isto nekad bio arkanđeo i da postoji, ali vjeruju u sv. Gabrijela, sv. Mihaela i sv. Rafaela. Najveća zamka Zloga je uvjerit čovjeka da on ne postoji! O , itekako postoji i on je nas najveći neprijatelj.”, ustvrdila je i poručila kako treba biti budan i živjeti u molitvi sa Svetom misom, pričesti te postit i zaista se trudit činit dobro, ljubit onoga koji te ne ljubi , pomoć onomu koje te proganja i voljeti one koji te mrze.

Svijet u kojem sam nekoć živjela je lažan svijet. Svijet koji ti daruje užitke i lažnu slavu,a uzima ti dušu. Tko živi od svijeta nažalost ne može čeznut za Nebom. Često si znam ponavljati: ”Simona ne izgubi Nebo poradi svijeta”.

U svijetu znamo tko vlada, nas neprijatelj  i naravno on u svom lukavštvu mladima nosi novac, zabave droge blud misleći da je to nešto super. Nažalost, svijet ti polako uzima dušu, krade ti mir i radost , postaješ nervozan živčan  i dosta ti je života, dolazi do raskola u obitelji i sve propada. Zato je rekao Isus: ”Idite u svijet ali ne budite od ovoga svijet . “

Anti želi sve najbolje

Nismo je mogli ne upitati u kakvom je odnosu s Antom Gotovcem, a ona je odgovorila kako je njihov odnos korektan. Želi mu sve najbolje i da uz Božiju pomoć uspije i zaista živi u miru i radosti. Nikada neće u zaboravit da je upravo on bio taj koji ju je odveo fra Zvjezdanu na Ispovjed i k Isusu.

16.08.2008., Vir - Ante i Simona Gotovac kod njenog tate papaju ribicu. Photo: Filip Brala/PIXSELL
Filip Brala/PIXSELL

Svoj ljubavni život također je prepustila Božjoj volji i ne sumnja da će biti sretna i ispunjena i na tom području.

“Polako, vjerujem sve će doći u svoje vrijeme. Najvažnije mi je u srcu da je moja najveća Ljubav Isus i to će uvijek tako biti, a ako je Božja volja da se udam i to će doći.”

Neki prijatelji su je osudili i nisu vjerovali što se s njom događa.

“Imam puno novih sestra i braće u Kristu, moje predivne časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove i Klarise i ostale. Puno braće. Sretna sam sa zajednicom oko sebe jer svi imamo jedan i isti cilj – a to je Nebo – vječni život .”, poručila je i dodala kako s njima ide zajedno na mise.

“Idemo na hodačašća, duhovne obnove, ali najdraže nam je u Taboru, ipak sam se tamo ja ponovno rodila – u duhu i ne samo ja kao osoba nego i kao majka Gabici. Bilo je osuđivanja, bilo je nevjere u mene u moj put i danas toga ima. Ali ne zamaram se time. Dapače, osjećam nekao da mi je Gospodin darovao milost da ljubim i molim za one koji ružno pišu ili pričaju o meni.”

Novi posao joj je ogromna strast i ljubav

Prije godinu i nešto došla je na akademiju “Ministry of beauty” kod Borisa Čavline i Silve Stojanović za koje kaže kako su najbolji učitelji i mentori. Plod njezine škole je današnji posao. U školi smo puno toga učili od šminkanja stilova Kleopatre pa sve do 90′. Sretna sam jer sam kod Borisa i Silve završila školu i svim djevojkama bi ih preporučila od sveg srca.

”I zahvaljujem im beskrajno što su mi otvorili vrata svoje škole, bilo strpljivi i učili me.”

12241172_402214716643224_7834580263701668544_n

“Volim šminkat, u tome sam se zaista pronašla i puno imam nekih “svojih planova” za budućnost što bih htjela sve na tom području.”, kaže naša sugovornica i dodaje: ”Ali neka to zasada ostane u mom srcu i molitvi. Neka bude Božja volja i moj uspjeh na tom području – radu .”

Imam stranicu na Facebooku Simona make up i puno imam podrške i upita i djevojaka, a istinski me raduje što se prepoznaje moj rad i trud. Naravno uspjeh ne želim preko noći nego želim postepeno, polako i ustrajno uz Božju pomoć graditi karijeru .”

“Ljubite jedni druge i ne osuđujmo jer nikad ne znaš koju ranu osoba nosi u životu”

Njezina poruka mladima koji žive život kakav je ona nekoć živjela, ali i svima ostalima je da žive radost i vjeru.

“Istina je, da je taj put težak, ima puno odricanja, progona, suza, boli, uzak je put, ali vjerujte mi spasonosan. I jedini ispravan put. Život u sakramentima , kad ideš na Svetu misu redovito, kad blaguješ Tijelo Kristovo zaista živiš radost i kad je tuga te imaš snagu kad je teško. Jer i kad sam slab tada sam jak jer imam Tebe Isuse. Molitva je ono što nas hrani i definitivno molitva je razgovor s Bogom.”

Često joj znaju reći “Aha ti razgovaraš s Bogom” i smijati joj  se na što ona odgovori potvrdno. “Molim se i razgovaram s Njim kao i ti brate ili sestro. A o tebi ovisi koliko vjeruješ u to . A blago onima koji ne vidješe Gospodina, a vjeruju u Njega.”

Kaže i kako nikad nije teško započeti novi život: “Nema tog grijeha ili slabosti koju Bog kada Mu iskreno ne dođeš i ispovjediš se, pokaješ ne oprosti. Naš Bog je Svemogući, Milosrdni Bog koji zaista želi da se svaka duša spasi. Nebitno bila ta duša bila ta dida, bankar, doktor, carinik, alkoholičar, lopov, narkoman, kriminalac, prostitutka… Naš Bog ne gleda kao što gledamo mi ljudskim očima ljude, naš Bog gleda u srce čovjeka.”, zaključila je.

Čvrsto  vjeruje kako onome tko pruži ruku Bog daruje novi život. Njezina glavna nit vodilja i poruka glasi “Ljubite jedni drugei ne osuđujmo jer nikad ne znaš koju ranu osoba nosi u životu”.

Zahvalni što nam je iskreno otvorila dušu i  ispričala svoj trnovit put Simoni želimo puno sreće u budućem radu i životu.


Komentari