Gdje odlaze zagrebački odmetnici kada se vrata svih klubova zatvore

FOTO: Ivan Klindić

Kada se sva vrata zatvore i izbace vas iz svih klubova u gradu – uvijek postoji mjesto koje mi najuporniji zovemo domom.

Već sviće, neki se spremaju na posao dok su drugi još uvijek žedni. Žele plesati, zabavljati se, upoznati ljubav svog života koja mamurna čeka još jednu rundu medice.

Tako je, svi smo mi bili na tom čuvenom nasipu. Boravili smo ispred Sidra, unutar Sidra, na travi između Sidra i Brazila. To su oni izlasci koji se godinama kasnije prepričavaju jer tko je zapravo suvisao kada u cik zore ne ide doma već u drvenu baraku poznatu kao Sidro.

Glazba je raznolika, playlista je očito stvarana u duhu cijelog mjesta. Tako možete čuti punk, blues, rock, domaće kafanske hitove…

Ovo mjesto za odmetnike poznato je i po svojoj inovativnoj garderobi. S obzirom na to da ekipa većinom na gredama, upitne čvrstoće, drži jakne, torbe, šalove – često bez njih i ostanu. Alkohol je isto jeftin, ako skupite s frendovima svu siću što držite u jaknama, da se popiti još jedna runda.

Najveća tuga nastane kada se Sidro potopi, visok vodostaj Save tako namočis i ovako slabe grede, dok ekipa s tugom čeka da se voda povuče. A kada se to desi Sidro opet postane najsvjetlija točka izlaska, svakog odmetnika u gradu.


Komentari