Znate li koliko Zagrepčana pije kavu na radnom mjestu? Oni ovo s radošću iščekuju

Prema istraživanju o tome koliko se kave pije na radnom mjestu možemo vidjeti da su Zagrepčani najveći zaljubljenici u kavu, čak 82% njih pije kavu na  radnom mjestu, dok je postotak za istočnu Hrvatsku 76%, za Dalmaciju 74%, za Istru pak 67%. 

događaji

Većini ispitanika, njih 77% jutro je najdraže doba za kavu. Za 28% kava najbolje “sjeda” poslije ručka, dok 11% pije kavu u različito doba dana, pa i noći. 

Da se zagrepčani i kava vole svjedoči i činjenica da je u glavnom gradu Hrvatske prva kavana otvorena davne 1748. godine, otvorio ju je Leoppold Duhn, a gosti  su osim kave mogli popiti čaj i čokoladu.

Umjerena konzumacija kave ima brojne pozitivne učinke na naš organizam. Smatra se da je povezana s nižim rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2 kao i Alzheimerove bolesti, a redovna konzumacija kave smanjuje i znakove depresije.  

Upravo je ljubav prema kavi navela bračni par Grahek da uđu u poslovni pothvat koji uspješno razvijaju posljednjih šest godina. Njihova strast prema kavi potaknula ih je da i drugim ljubiteljima ovog napitka omoguće da na jednostavan način dođu do najbolje i  najkvalitetnije kave. 

Naime, Saša i Tina Grahek uočili su kako na hrvatskom tržištu nedostaje distributera capsula – najvažnijeg dijela čitavog procesa spravljanja kave iz aparata te su svoju strast pretvorili u biznis na opće zadovoljstvo brojnih kupaca.

Danas su ponosni vlasnici dvije prodavaonice i web – shopa. Capsula koncept predstavlja dostupnost različitih vrsta kave i aparata koji olakšavaju pripremu najkvalitetnije kave. 

Prvi Boutique del Cafe otvoren je u Umagu na adresi Pozioi 1f, a nakon njegovog uspjeha bračni par Grahek odlučio je proširiti se i na zagrebačko područje pa se drugi Boutique nalazi u Vlaškoj 92. 

Početkom veljače bit će otvoren još jedan boutique u Zagrebu i to na adresi Ilica 253, kod okretišta Črnomerec, koje brojni ljubitelji dobre kave u Zagrebu željno očekuju! 


Komentari