ZVUKOVI ROCKA I BLUESA: Radio Moscow ponovno u KSET-u nakon 7 godina

FOTO: theheavychronicles.com

Jedini koncert bendova iz Amerike i Finske na prostoru ex-YU tijekom njihove dvotjedne turneje.

Jedan od najvećih psychodelic rock bendova današnjice, Radio Moscow, nakon više od sedam godina dolazi u KSET. Prije njih će nastupiti progresivni psihodeličari Kaleidobolt iz Finske. Cijena ulaznice je samo 50 kuna u pretprodaji, a možete ih nabaviti svakim radnim danom u KSET-u od 16 do 20h. Na dan koncerta, 3. kolovoza, ulaznice će koštati 70 kuna.

Radio Moscow je psychodelic rock/blues bend predvođen gitarističkim genijalcem Parkerom Griggsom, nastao 2003. godine, a ovo će im biti drugi nastup u KSET-u, gdje su prvi put zasvirali prije 7 godina. Bend je ovaj ponedjeljak krenuo na dvotjednu turneju po Europi, a koncert u Zagrebu bit će jedini na prostoru ex-Yu. Radio Moscow poznat je i po suradnji s Danom Auerbachom iz Black Keysa, koji im je producirao prvi album, a trenutno promoviraju posljednje izdanje Live in California. Članovi su benda već spomenuti Parker Griggs na gitari,vokalu i bubnjevima, Anthon Meier na basu te Paul Marrone na bubnjevima.

Kaleidobolt je trojka oformljena početkom 2014. godine u Helsinkiju, a Radio Moscowu će se na ovoj turneji pridružiti početkom kolovoza u Italiji. Istoimeni debitantski album jako je dobro prošao kod kritike i publike, a krajem ove godine trebao bi dobiti nasljednika. Njihove progresivne strukture pjesama sa žestokim rifovima i psihodeličnom atmosferom dobitna su kombinacija koja sjajno funkcionira posebno na live nastupima, a sigurno će tako biti i na njihovom premijernom nastupu u KSET-u. Članovi benda su Marco Manestrina na basu i back vokalu, Sampo Kääriäinen na gitari i vokalu te Valtteri Lindholm na bubnjevima.


Komentari