Zvijezda je rođena od danas u kinima

Foto: YouTube/Star is born

U filmu „Zvijezda je rođena,” Bradley Cooper i Lady Gaga spajaju svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak.

U novom pristupu kultnoj ljubavnoj priči okušao se po prvi put s redateljskom palicom Bradley Cooper koji je četiri puta nominiran za nagradu Oscar (“American Sniper,” “American Hustle,” “Silver Linings Playbook”). Osim u ulozi redatelja, pojavljuje se i kao glumac uz nagrađivanu glazbenu zvijezdu s nominacijom za Oscara, Lady Gagu,  u njezinoj prvoj glavnoj ulozi u velikom igranom filmu. Cooper glumi iskusnog glazbenika, Jacksona Mainea, koji otkriva umjetnicu Ally i zaljubljuje se u nju. Ona je odustala od svog sna da postane uspješna pjevačica, no onda upoznaje Jacka koji odmah prepoznaje njezin prirodni talent.

U filmu također glume Andrew Dice Clay (“Blue Jasmine”), Dave Chappelle (“Ch-Raq”) i Sam Elliott, čija karijera od gotovo pola stoljeća uključuje izvanredne nastupe u filmovima “Mask,” “Tombstone” i “The Hero.”

Osim što glumi Ally, Gaga – koja je osvojila nominaciju za Oscara za pjesmu „Til It Happens to You” iz filma „The Hunting Ground”- izvodi originalnu pjesmu u filmu s Cooperom, koju su napisali zajedno s još nekolicinom umjetnika uključujući Lukasa Nelsona, Jasona Isbella i Marka Ronsona.  Glazba je originalna i svi vokali za film snimljeni su uživo tijekom snimanja.

Film „Zvijezda je rođena” producirali su Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips i Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino i Heather Parry su izvršni producenti. Scenarij potpisuju oskarovac Eric Roth („Forrest Gump”) te Bradley Cooper i Will Fetters.


Komentari

loading...
-->