Zmajevo u Zagrebu: festival na otvorenom koji slavi carstvo okusa craft piva uz live svirke bendova

Ljeto u Zagrebu bogatije je za još jedan festival na otvorenom koji će slaviti carstvo okusa craft piva uz live svirke bendova. Na Zmajevo 7. srpnja u Zmajsku pivovaru stižu gosti pivari iz Velike Britanije, Norveške, Njemačke, Slovenije i Hrvatske. Točit će se više od 25 vrsti piva, a neke od njih imat će svoje premijerno ispijanje u Hrvatskoj.

Uz sjajnu ponudu iz točionika Zmajske pivovare, po prvi put kod nas stižu londonska pivovara i brewpub Crate Brewery i Amundsen Brewery iz Osla. Svi željni pravog osvježenja moći će uživati u londonskim ljetnim pivima s aromama citrusa, mandarina, limuna ili grejpa koje kombiniraju u svojim Pale Ale, Session IPA i Citra Sour pivima, dok se bogatstvo hmelja očituje u njihovom pravom američkom IPA pivu.

Maštoviti Norvežani iz Amundsen Breweryja donose vrlo zanimljiva piva bogatih voćnih okusa među kojima se ističu Norwegian wild pivo s kupinama, malinama i borovnicama te Space tiger, double IPA u kojoj prevladavaju arome i okusi ananasa, grejpa i manga. Sklonije jačim notama razveselit će Cookie monster bourbon BA pivo, njihov Imperial stout odležan u bourbon bačvi u čijem okusu i mirisu dominiraju čokoladni keksi, vanilija i lješnjaci.

Munich Brew Mafia ime je pivovare iz Njemačke koja je već surađivala i s kolegama iz Varionice. Njihov pivar školovan je na prestižnom Weihenstephan sveučilištu te vrlo uspješno vlada tradicionalnim stilovima piva u koje vješto ugrađuje i moderni twist.

Iz Slovenije dolaze Barut Brewing and Blending, pivovara smještena u staroj barutani čiji se pivari vole poigrati raznim sojevima kvasca i hrastovim bačvama, te HumanFish. Brewery, pivovara s desetogodišnjim stažem koja je među prvima donijela craft pomamu u ovaj dio Europe.

Hrvatske snage, uz domaćine Zmajsku pivovaru, predvodit će već dobro poznati začetnici craft revolucije u Hrvatskoj – Nova runda i Varionica koje osvajaju nepca svojim voćnim i pitkim pivima, kao i moćnim IPA-ma.

Ljetno uživanje u pivu počinje već od 15 sati na adresi Kreše Golika 3a, a bit će upotpunjeno neodoljivim pizzama i burgerima iz famozne Pizzerie Chello. Za dnevni zabavni dio programa zadužen je DJ Kuna uz čiju će glazbenu selekciju biti organizirane zanimljive radionice za djecu, kao i nagradni pivski kviz i igre za starije. U popodnevnim satima Zmajska će otvoriti vrata svog pogona te će posjetitelji u organiziranim turama moći iz prve ruke doznati i vidjeti kako nastaje vrhunsko craft pivo.

Večernji program na velikoj pozornici od 19 sati čine punk rock bendovi prve klase – himnični Mašinko i legendarni SIX PACK, a prethodit će im uzbudljiva imena nove generacije, sve prisutniji kajkavski punk rockeri Ogenj te beskompromisni alternativci Pičke vrište.

Ulaz na festival je slobodan, a više o događanju može se pratiti na Facebook stranici eventa. Zmajevo organziraju Zmajska pivovara i Dostava Zvuka.


Komentari