ZIMSKI ROCKLAND: Prijavite se na besplatne radionice na Rock akademiji

Tijekom zimskog raspusta, od  3. do 7. siječnja 2017. godine, Rock akademija organizira besplatne radionice za sve zainteresirane bez obzira na dob i predznanje.

Na ovaj način polaznici radionica mogu naučiti prve vještine u sviranju ili pjevanju i zabaviti se tijekom zimskog raspusta. Ukoliko im se svidi način rada na Rock akademiji, mogu odabrati neke od naših programa na upisima krajem siječnja.

Radionice su organizirane prema vrsti programa i razini sadržaja. Kada postoji veće zanimanje za pojedine radionice, organizira se više radionica s istim sadržajima. Svake godine nam dolaze i ugledni gosti koji žele podijeliti svoja znanja i iskustva s mladim glazbenicima. Uglavnom radionice traju dva puna sata.

Za sve je radionice obvezna prijava preko portala polaznika! Nemojte zaboraviti na kraju prijave odabrati željenu radionicu!

Ukoliko niste dobili mailom obavijest o terminu radionice do 3. siječnja, a registrirali ste se na portalu, pošaljite upit na [email protected]!

  • BUBNJEVI

Radionica za bubnjare početnike – (2 sata) – sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, držanje palica i načini udara, jednostavni ritmovi.

Radionica za napredne bubnjare (2 sata) – sadržaji: zahtjevne vježbe i tehnike sviranja na malom bubnju i set bubnjeva, napredni ritmovi za bubnjeve, o vježbanju i samostalnom učenju, teme po odabiru polaznika.

  • PJEVANJE

Radionica za pjevače početnike (2 sata) – upoznavanje s anatomijom i radom dišnog sustava te uvježbavanje mirnog, sigurnog i kontroliranog disanja, upoznavanje s anatomijom i radom vokalnog instrumenta, vježbe opuštanja i razgibavanja usana, muskulature lica, vrata, jezika, čeljusti, grla i tijela i drugi sadržaji. Nastavnica: Maja Jakoliš.

Radionica za napredne pjevače (2 sata) – susret sa gostom, razgovor o karijeri, održavanju tehnike i pripremi za nastup, najvažnijim značajkama izvedbe, teme po odabiru polaznika.

  • GITARA

Radionica za gitariste početnike (2 sata) – sadržaji: položaj tijela i držanje gitare, držanje desne ruke i sviranje na klasični način, osnovni ritamski uzorci, prvi akordi na gitari s primjenom na jednostavnoj skladbi.

Radionica za napredne gitariste (2 sata) – sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. 

  • TRUBA, SAKSOFON I TROMBON

Jednosatno predavanje za početnike u sviranju trube, trombona i saksofona (za svaki instrument zasebno) – sadržaji: upoznavanje s instrumentom, osnovne tehnike sviranja, mogućnosti i primjena u popularnoj i jazz glazbi. Voditelji radionice: saksofon – Berislav Antica, trombon – Nenad Grahovac i trube – Mario Magaš.

Radionica za napredne saksofoniste (2 sata) – sadržaji: ambažura, utjecaj opreme, usnika i piska na zvuk, tehnika saksofona (ljestvicevi obrasci, metode uvježbavanja), primjena (različiti stilovi, poznavanje elemenata glazbe kao preduvjet ovladavanja izvođačkom praksom, razvijanje osobnog stila). 

  • SKLADANJE

Radionica za one koji se žele ili su se već okušali u pisanju pjesama. Voditelj radionice će biti jedan od velikana hrvatske popularne glazbe.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Osim ovih besplatnih predavanja, zainteresirani kandidati mogu upisati i kratak uvodni tečaj u 3 ili 5 sati pojedinačne nastave po posebnom cjeniku. Za svako je predavanje obvezna registracija radi kvalitetnije organizacije nastave po mogućnosti 48 sati prije objavljenog termina.[/box]


Komentari