Žestoki zvukovi najboljeg Rage Against The Machine tribute benda u Vintageu

PETAK 12.1.2018. | Rage Against The Machine REAL Tribute + DJ PROGRAM @Vintage Industrial Bar | Koncert 23:30 I Ulaz do 22:00 besplatan I Karte: 10kn (za studente) / 20kn 

U petak 12. siječnja u Vintage Industrial vraća se vjerojatno najbolji europski RATM Real Tribute – Chiapas. Osim što zvuče kao Zack, Tom, Tim i Brad, scenski se i vizualno trude osigurati potpun doživljaj jednog od ‘najglasnijih’ i najbuntovnijih bendova svih vremena.

Rage Against the Machine također poznat kao RATM ili jednostavno Rage bio je američki rock sastav zapažen po promicanju mješavine hard rocka i rapa (poznate kao rapcore), kao i po svojim aktivističkim uvjerenjima. Na vrhuncu, prije raspada u 2000., Rage Against the Machine je bio proglašen jednim od najpopularnijih političkih hard rock sastava svih vremena, i u svakom slučaju 1990ih.

Rage je isnpiraciju dobivao iz ranog metala i rapa poput Public Enemya i Afrika Bambaatea. Spajanje raznih tipova rime i vokalnih izvođenja pjesmi, zajedno s Tom Morellovim virtuoznim sviranjem gitare, čine RATM teškim za svrstati u određeni glabeni žanr.

Dana 18. listopada 2000. Zach de la Rocha je odlučio istupiti iz sastava, zbog različitih želja članova, te ponajprije jer je osjećao da bi daljnje postojanje potkopalo njihove rezulate kao glazbenika i aktivista.

Ostatak benda, bez Zacka, pred dvije godine oživio je RATM pod imenom Prophets Of Rage s novim članovima – vokali Chuck D (Public Enemy) i B-Real (Cypress Hill) te DJ Lord. RATM LIVES!


Komentari