‘Ženska priča’ ponovno oduševila sve prisutne: Evo o čemu se pričalo u Saxu!

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, sinoć je održan šesti ovosezonski talk-show „Ženska priča“ na temu ZNANJE JE MOĆ!, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na temu: voditeljicu i novinarku Maju Sever, znanstvenika Borisa Jokića te lovce iz emisije „ Potjera“, Moranu Zibar i Krešimira Sučević Međerala.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni poučnih  i zabavnih priča, sinoć su uživali na još jednom rasprodanom talk -showu u klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali na temu znanja, obrazovanja, intelekta, čitanja i kvizova,  uz odgovaranja na mnogobrojna pitanja iz publike.

Gosti su u dobrom raspoloženju tematizirali sve veću popularnost pub kvizova, zbog čega znanje danas sve više dobiva na cijeni. Bilo je zanimljivo poslušati poznate lovce iz emisije „ Potjera“, Moranu Zibar i Krešimira Sučevića Mađerala koji su otkrili sve tajne dobre i kvalitetne pripreme za kviz. Ispričali su o svojim počecima, neugodnim i sramotnim situacijama te kako se danas u društvu nose sa imidžom sveznalica. Morana je izjavila kako od kvizova nikada nije puno zaradila, dok je Krešimir prije pet godina osvojio 250.000,00 kn te otišao na put do Novog Zelanda. 

Bilo je zabavno gledati kako na mini kviz znanja, kojeg su pripremili sami lovci, odgovaraju gosti, pa tako i poznata televizijska novinarka, humanistica i aktivistica Maja Sever. Maja je pričala o novinarskom poslu , dobrom , ali i lošem utjecaju društvenih medija, te poručila kako današnje novinarstvo ipak nije samo crnilo , a niti žutilo te da njene kolege profesionlano odrađuju svoj posao, pozivajući se na etiku, moral i provjerenost informacija. 


Publika je svakako oduševljeno slušala i doktora znanosti, Borisa Jokića , koji je prije par godina pokrenuo projekt cjelovite kulikuralne reforme, a kojeg danas redovno slušamo u radijskoj emisiji „ Glazbeni Kurikulum“. Kao poznati entuzijast, prvo je razbio stereotip kako se muškarci boje pametnih žena, navodeći kako nema ničeg ljepšeg od dobrog razgovora. Uz istančan smisao za humor poručio je kako znanje danas itekako ima moć te da je jedini put ka promjenama u društvu upravo investicija u obrazovanje.

Pozivamo sve posjetitelje da uživaju s nama u idućem izdanju Ženske priče u travnju,   čija sedma sezona traje do srpnja 2020 godine.

 

Komentari