Zbirka poezije ‘Slavonija u krilu Zagreba’

Po peti puta Zagreb će prigrliti Slavoniju. I ove godine miješajući kajkavštinu i ikavicu, stihujući i pjevajući, primit ćemo u srce našu ispaćenu Slavoniju, iseljenu ravan i bar trenom staviti na tron, baš tamo gdje i zaslužuje biti.

I opet će pun autobus slavonaca doći u našu metropolu.

Uz književnike, glumce Enesa Kiševića i Zdenka Jelčića pjesme će govoriti i pjesnici čije su pjesme zastupljene u zbirci poezije “Slavonija u krilu Zagreba” 2018. O samoj zbirci nešto više će reći naš književnik, romanopisac i osnivač mnogih kulturnih programa Marijan Grakalić.

Program će uveličati izuzetan glazbeni gost, operni pjevač Neven Palaček svima nam poznat kao Papageno. Uz njega će na veliko zadovoljstvo nastupiti i KUD Drežnik, HSP Slavča te PSU Nova Kapela koji dolaze iz Slavonije.

Iz Demerja kajkavskom pjesmom počastit će nas izvorni sastav Demerje. Pridružit će im se i s jednom izvedbom član Hladnog Piva Milko Kiš, te članica Kud-a Cernik Hana Lucić. Također će sam program uveličati plesni duo Paula Puđak i Tina Teskera.

Program će i ove godine biti prenošen uživo i to zahvaljujući Unitas WebRadiu Nova Gradiška i Momiru Divjaku, a isto tako će nam se pridružiti HRT na čelu s Anom Tomašković.

Uz njih tu je i Radio Martin koji nam je također medijski pokrovitelj.

“Čast nam je što je pokrovitelj samoga programa Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Program će voditi uigrani trio:

-Lidija Puđak
-Ljiljana Lipovac
-Zoran Perović”, stoji u pozivu.


Komentari