Završnica ‘Maratona karijera’ na EFZG-u

FOTO: Press

Nikola Stolnik, Kristina Ercegović, Krešimir Dvorski i Stela Stare: ‘U Hrvatskoj je moguće uspjeti i profesionalno se ostvariti!’

Nakon četiri uspješno provedenih predavanja, posljednje se predavanje „Maratona karijera“ održalo 13. lipnja 2018. u dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Studenti i mladi okupili su se s istim ciljem – saznati kako se najbolje ostvariti u vlastitoj profesiji, odnosno kako uspjeti u Hrvatskoj, i to od četvero gostiju, mahom svih bivših polaznika matičnog fakulteta.

Susret je predavanjem započeo diplomirani ekonomist iz Zagreba i CEO startupa „Good Game Global“ Nikola Stolnik. Netipičan put prema karijeri uključujući poslove u Googleu i Nanobitu svakako je zanimljiva priča koja je zainteresirala brojne prijavljene. Studente je ohrabrio izjavom „Samim dolaskom ovdje ste se izdvojili iz mase“ i naglasio „U traženju posla bitno je pokazati inicijativu. Nije potrebno uvijek slati službene prijave, već treba tražiti i druge prilike.“

Nikoli su se u panel raspravi s temom o aktualnostima, mogućnostima zapošljavanja i ostvarivanja karijere na hrvatskom tržištu rada pridružila i ostala tri stručnjaka hrvatske poslovne scene: Krešimir Dvorski (Sustav javnih bicikala d.o.o – nositelj Nextbike licence), poduzetnica i osnivačica Business Caféa Kristina Ercegović te Stela Stare, direktorica nagrađivanja i operativnog poslovanja ljudskih resursa u INA-i.

Govornici su u razgovoru istaknuli –  važno je slušati sebe i uvijek sve nositi sa sobom, važni su dugoročna motiviranost, entuzijazam i želja. Podijelili su sa studentima vlastita iskustva iščitavanja životopisa i selekcijskih postupaka pri prijavama za posao, savjetovali kako pristupiti u traženju prvog posla nakon diplome i istaknuli da je potrebno biti oprezan pri pokretanju vlastitog posla. Zaključno, panelisti su se složili – u Hrvatskoj je moguće uspjeti, kao zaposlenik ili kao poduzetnik, no uspjeh ne nastaje preko noći kao niti odmah nakon završetka fakulteta. Uz poziv mladima da ostanu raditi u Hrvatskoj, savjet je govornika bio da slobodno iskuse rad u inozemstvu koji će ih naučiti novim znanjima, ali da se s njima vrate doma i ulažu ih u uspjeh u Hrvatskoj.

Za kraj, i ovaj je put jedan od prisutnih studenata nagrađen iznenađenjem partnera projekta HalPet – online tečajem poslovnog engleskog jezika.

Dodatne informacije dostupne su na službenoj Facebook stranici Maratona karijera.


Komentari