ZAŠTO JE VRAG U DETALJU: Pretpremijera nove predstave s vrhunskom postavom

Na Sceni Ribnjak nas očekuje nova predstava pod nazivom Oleanna.

Njena pretpremijera će se održati u petak, 13. siječnja u 20 sati, a dan nakon svečana premijera u istom terminu.

Predstava Davida Mameta Oleanna autorski je projekt Darka Stazića i Sare Stanić.

Nastala je u suradnji Putujućeg kazališta – PUK-a i Scene Ribnjak, Centar mladih Ribnjak. Darko Stazić i Sara Stanić zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju, kostiografiju i glume uloge studentice Carol i profesora Johna.

Glazbu je komponirao Marjan Nećak.

stazić darko

Vrag je u detalju

Svaki dobar kazališni tekst je i borba i pitanje. Ova borba između dva obrazovna sistema, starog i novog, dva načina poimanja odnosa, osobnih i poslovnih, rat između obrazovanja i bliskosti, ovaj napeti verbalno-fizički duel Davida i Golijata u učionici, ova britka Mametova duo drama počiva na pitanju tumačenja nijansi.

U svijetu u kojem živimo bavimo se krupnim rezovima, oštrim potezima i velikim blokovima uspjeha i/ili neuspjeha, a genijalni Mamet vraća i upozorava da je vrag u detalju.

Taj detalj čini razliku u pitanjima: Što je naklonost, a što je seksualno uznemiravanje? Što je samoobrana i kada ona prelazi u agresiju? Što je zapravo intelektualna elita i do kuda ona može ići u svojoj nekonvencionalnosti? Koliko se mogu mijenjati i sebi prilagođavati pravila igre? Kad ćemo za iskakanje iz konvencije platiti i koliko?

Napeto, brzo, intimno i javno istovremeno, a sve svedeno na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici.

Predstava je otvorena za javnost u nedjelju, 15. siječnja u 20 sati.

Rezervacije su moguće pozivom na broj 01/4814-719 ili slanjem e-maila na adresu [email protected].

Komentari