Zaplešimo za dječji osmijeh

en.wikipedia.org

Novi mobitel, markirana trenirka, putovanje, nakit, sat,… Sve su to poprilično vrijedni pokloni koji se redovno nađu na listi božićnih želja. Što kad bismo vam rekli da je potrebno samo zaplesati kako biste nekome uljepšali Božić?

Ljubav prema plesu zajedno s velikom voljom i željom za usrećivanjem onih koji nemaju puno razloga za sreću prije 10 su godina iznjedrili ono što je danas poznato kao jedna od najvećih plesnih humanitarki u Hrvatskoj – „Plesom do osmijeha“, božićni salsa party kojim se svake godine u predbožićno vrijeme prikuplja novac za potrebite. Ova je humanitarka u organizaciji PK Los Mamberos iz Zagreba kroz dugi niz godina osvojila srca mnogih plesača (i neplesača) tako da su se projektu priključile brojne plesne škole iz Hrvatske i regije. Broj plesača se iz godine u godinu povećava, no cilj je svake godine isti – pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sudjelovati možete na tri načina: dolaskom na party i kupnjom ulaznice, donošenjem poklončića za tombolu i kupnjom same tombole na partyju. „Donošenjem poklona za tombolu darujemo jedni druge, u pravom božićnom duhu. Istovremeno, kupnjom tombole dajemo novac za potrebite tako da je zadovoljstvo još i veće. Poklon može biti bilo kakav – knjiga koja vam stoji na polici, a koju niste nikad pročitali, rukavice, nešto od kućanskog pribora, komad odjeće koji više ne nosite… Zaista nije važno. Bitno je da se svi dobro zabavimo, darujemo jedni druge i prije svega pomognemo što više možemo.“, dodala je Daniela Trtinjak Semenčić, predsjednica udruge Los Mamberos. Pokloni za tombolu prikupljaju se i prije same humanitarke u plesnim školama partnerima akcije, a polaznici ih mogu donijeti i na samu humanitarnu večer.

Ovogodišnji humanitarni božićni salsa party Plesom do osmijeha prikupljat će sredstva za dvije udruge: udrugu Poklonimo im budućnost iz Pule koja omogućuje edukaciju siromašne djece i djece bez roditelja i udrugu Bjelovarske leptiriće čiji je cilj pružanje pomoći i svih oblika podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. I ove će godine program salsa humanitarke obilovati mnoštvom atraktivnih show nastupa, zabavnih animacija pod vodstvom posebnog gosta DJ Sezara iz Osla te ponajboljom latinom glazbom hrvatskih DJ-a.

Plesna će se humanitarka ove godine održati 16. prosinca u prostorima City Plaze (ex Hypo centar), Slavonska avenija 6, s početkom u 21 sat. Više informacija o samoj plesnoj večeri i raznim načinima na koje možete pomoći ovoj akciji potražite na web stranici: https://goo.gl/qmttsT a kako nam je bilo prošle godine pogledajte u galeriji ovdje: https://www.facebook.com/pg/mamberos/photos/?tab=album&album_id=1102111396564874


Komentari