ZANIMLJIVA IZLOŽBA U MSU-u Posjetite izložbu ‘3LHD interakcije’

PR

 

19. prosinca 2015. – 14. veljače 2016.

Više od 20 godina djelovanja arhitektonskog studija 3LHD, autora nekih od ključnih radova novije hrvatske arhitekture poput Hotela Lone u Rovinju, Splitske Rive ili sportskog i javnog centra Zamet u Rijeci, obilježeno je promjenama u arhitektonskoj praksi.

Tijekom kontinuiranog rasta ureda i povećanja opsega i složenosti zadataka 3LHD je razvio metodologije rada u kojima je arhitektonski ured u prvom redu platforma za koordiniranu proizvodnju i razmjenu znanja. Dinamike razvoja i provedbe velikih projekata zahtijevali su inovacije u strukturiranju i organizaciji ureda kako bi se osigurala intenzivna i učinkovita suradnja unutar samog 3LHD. Složenost projekata dovela je do brojnih plodonosnih suradnji s kreativcima iz raznih disciplina, od umjetnika i dizajnera do statičara i tehnologa koji su od početka projektiranjauključeni u razvoje arhitektonskih koncepata.

Osjetljivost zadataka s kojima se ured suočavao doveo je i do snažne medijske eksponiranosti projekata 3LHD-a i žustrih debata koje su arhitekturu dovela u žižu javnog interesa. Svi ti fenomeni, koji se mogu podvesti pod zajednički pojam interakcija, osnova su izložbenog projekta koja raščlanjuje i problematizira metode kreativnog rada i suradnji, složenost procesa realizacije građevina, te javnu recepciju i učinke projekata.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Umjesto retrospektive jednog ureda, izložba afirmira kolektivnu kreativnost i interakcije svih sudionika u procesu nastanka arhitekture. Izložba nastaje u interakciji između brojnih suradnika, te se tretira kao novi projekt 3LHD s rednim brojem 250.[/box]


Komentari