ZANIMLJIV VIKEND NA RIBNJAKU: Odsustvo vida i izgovorene riječi

FOTO: Sandra Vitaljić

Ne znate gdje i kako provesti subotu?

Centar mladih Ribnjak ima odgovor na vaše nedoumice!

Program:

Kazališna radionica ‘Punkošipak’
Irena Boćkai: ‘NUKLEUS’ – mala dvorana u 19 sati

Izvedba: Ida Fučić, Vilim Ostović, Ksenija Rožman, Roko Nakić, Irena Boćkai, Domagoj Modrušan; kostimi: Dragica Bažaj; ton: Goran Pithard; svjetlo: Henrique Hidalgo

Izvedba predstave ‘Nukleus’ oslanja se na Baudrillardove postavke o simulaciji i zbilji, integralnoj stvarnosti i hiperrealnosti, kao i na film ‘Očnjak’ (‘Dogtooth’, 2009) grčkoga redatelja Yorgosa Lanthimosa o troje adolescenata koji žive izolirano u obiteljskoj kući, i koji je od svojega rođenja nisu napustili zbog pretjerane i opsesivne roditeljske brige. Groteskni prikaz anti-odgoja simptom je vlastitih šokova i traume i otuđenje njihovih roditelja, a koje su fanatično prenijeli na svoje potomstvo. U fokusu je izvedbe zbilja mladih ljudi, današnje generacije adolescenata, kojoj su granice između stvarnog, realnog i onog virtualnog, hiperrealnog, već krajnje zamućene.

Brojni izvođači pripremili su vam glazbeni program sa scenskim pokretima u suradnji Maje Jakoliš i ansambla Rock akademije.

Image teatar

Maja Jakoliš i izvođači: Cabaret show, Rock akademija, ulaz besplatan – 20,00 sati – velika dvorana

Radionice image teatra vodit će Kruna Tarle, jedina predstavnica ovog žanra u našoj sredini.

Prva radionica LIKOVNA RADIONICA, MASKA – RELJEF NUTRINE, započet će u 14 sati, a nakon nje, s početkom u 16 sati slijedi SCENSKA RADIONICA, MASKA – GOVOR PRIJE RIJEČI.

Zajedničko objema radionicama jest odsustvo: u prvom slučaju osjetila vida, u drugom – izgovorene riječi. Želimo provjeriti može li svjesna redukcija, to jest osiromašenje, u konačnici dovesti do obogaćenja.

Molimo polaznike da na scensku radionicu (2.) ponesu papuče i crnu odjeću (majica, tajice), a prijaviti se mogu na: [email protected], 091 5858598, www.krunatarle-art.com ili facebook.com/krunatarle.

Svi programi odvijaju se 19. studenoga u prostorima Centra mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, a sve dodatne informacije moguće je dobiti na 01/4814-719 ili na mail [email protected].


Komentari