Zaklada Ana Rukavina održala 8. Dan otvorenih srca

FOTO: Zaklada Ana Rukavina

39 darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru u sjećanje na 13 godina od Aninog preranog odlaska Zaklada Ana Rukavina održala je u petak, 22. studenog, 8. Dan otvorenih srca u sjećanje na Anu i 13 godina od njenog preranog odlaska. Ana nam je u naslijeđe ostavila plemenitu misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje; malih ćelavih glavica te je održanim Danom otvorenih srca Hrvatski registar veći za 39 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica koji pomažu ostvariti Aninu misiju i san.

Tijekom Dana otvorenih srca održanoga 22. studenog u prostorijama Zaklade, svoju podršku upisom u Hrvatski registar te kratkim nastupom dao je i mladi kantautor Matija Cvek i tako doprinio obilježavanju 13. obljetnice rada Zaklade Ana Rukavina.
Tijekom ove tradicionalne akcije svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Hrvatski registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine. „Danom otvorenih srca“ željeli smo još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spašavati živote te da uz otvoreno srce i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro.“ izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade i Anina majka. Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 17. prosinca, organizira tradicionalni božićni koncert „Želim život“ na glavnom zagrebačkom Trgu, zajedno s medijskim partnerom Novom TV, uz izravan prijenosna Novoj TV.

Ovim koncertom, koji se održava 14. put, Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari. Svi građani, koji ne budu mogli sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 1. do 31. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, Hrvatski registar danas broji gotovo 63.000
potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 60.724 uzoraka tipizirano. Iz Hrvatskog registra je izdano ukupno 114 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 114 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo novu priliku za život.


Komentari